Saturday, July 28, 2012

Αγωνιστές ΕΟΚΑ: «Έχουμε ήδη κινηθεί νομικά εναντίον των Άγγλων»

Με αφορμή τα πρόσφατα αποδεσμευθέντα έγγραφα [1] του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών, τα οποία αποδεικνύουν ότι αγωνιστές υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και σε κακομεταχείριση σε διάφορες περιοχές στην Κύπρο, ο Θάσος Μιχαηλίδης είπε ότι ο Σύνδεσμος έχει προχωρήσει νομικά εναντίον της Βρετανίας εδώ και 7 μήνες περίπου.
«Είχαμε στην κατοχή μας έγγραφα. Με αφορμή και την προσφυγή Κενυατών για παρόμοιες υποθέσεις, αποφασίσαμε να πράξουμε κάτι ανάλογο. Οι δικηγόροι μας παρακολουθούν την εξέλιξη εκείνης της υπόθεσης για να δούμε πώς θα κινηθούμε και εμείς», δήλωσε ο Θάσος Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αγωνιστών, είπε ότι στην κατοχή τους έχουν αρκετά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου συζητήσεις που έγιναν στην Βρετανική Βουλή το 1957, όταν Εργατικοί Βρετανοί βουλευτές, επισκέφθηκαν τους χώρους που κρατούνταν αγωνιστές στο Λονδίνο και στη συνέχεια έθεσαν το ζήτημα στο Κοινοβούλιο.
«Δεν μας απασχολούν οι αποζημιώσεις. Στόχος μας είναι να δικαιωθούμε για τις βιαιότητες των Άγγλων εναντίον μας. Όλα αυτά βρίσκονταν μέχρι σήμερα στο σκοτάδι. Όταν βλέπουμε τέτοιου είδους έγγραφα να αποδεσμεύονται, νιώθουμε μια ικανοποίηση», κατέληξε ο Θάσος Μιχαηλίδης.

SigmaLive

--------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin