Thursday, July 26, 2012

Παράνομη ινδο-τουρκική συνεργασία στα κατεχόμενα

Πανεπιστήμιο» στην Κερύνεια συνεργάζεται με ινδικό Πανεπιστήμιο
Η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στο Νέο Δελχί φέρεται ν’ απέστειλε επιστολή στο Πανεπιστήμιο της Ινδίας, καλώντας το να τερματίσει την παράνομη συνεργασία του με «πανεπιστήμιο» GAU στην Κερύνεια
Άλλη μια προσπάθεια αναβάθμισής του επιχειρεί το ψευδοκράτος, διαμέσου της σύναψης «επίσημης» συνεργασίας μεταξύ του παράνομου Πανεπιστημίου στην κατεχόμενη Κερύνεια «Girne American University» (GAU) με το Πανεπιστήμιο της Ινδίας «College of Advance Technology». Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το GAU, η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, Μαρία Μιχαήλ, προβαίνει σε διαβήματα με στόχο να τερματιστεί η παράνομη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Ινδίας με αυτό των κατεχομένων.


Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου απέστειλε επιστολή, ημερομηνίας 16 Ιουλίου, προς το Ινδικό Πανεπιστήμιο, ζητώντας τη διακοπή κάθε επαφής με το GAU, κάτι που «θα ήταν προς όφελος της φιλίας μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας». Στην επιστολή τονίζεται ότι όλα τα πανεπιστήμια που λειτουργούν στα κατεχόμενα είναι παράνομα και οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους «έχει αρνητικές συνέπειες», σημειώνει το GAU.
Έξαλλοι οι Τούρκοι
Τα διαβήματα της Κύπρου για τερματισμό της παράνομης συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του GAU. Στην ανακοίνωση του παράνομου πανεπιστημίου στην Κερύνεια καταδικάζονται οι ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Παρόλο που η Νότια Κύπρος αποτελεί την προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τελετή αποφοίτησης του GAU της χρονιάς 2011-12 πραγματοποιήθηκε στην Ινδία και οι απόφοιτοι που συμμετείχαν ήταν 29. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι στην τελετή κυμάτιζε η σημαία του ψευδοκράτους.
Μαθήματα «ιστορίας»
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του GAU, η οποία έχει ως σκοπό να προσελκύει φοιτητές από το εξωτερικό, επιχειρείται παραπλάνηση των επισκεπτών σχετικά με την ιστορία της Κύπρου από το 7000 π.χ. μέχρι και την τουρκική εισβολή του 1974. Παραθέτουμε απόσπασμα της τουρκικής προπαγάνδας: «Το 1963, οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, που χωρίζονται από τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, καθώς και έναν εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε, επιδεινώθηκαν».
Τα Ηνωμένα Έθνη έστειλαν στρατεύματα σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ειρήνη, τη δημιουργία της Πράσινης Γραμμής, η οποία χωρίζει ουσιαστικά τις δύο κοινότητες. Το 1974, η Ελλάδα επιχείρησε στρατιωτικό πραξικόπημα σε συνδυασμό με την Ελληνική Εθνική Φρουρά Κυπρίων σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί "ένωσις" (ιδέα της ένωσης με την Ελλάδα). Σε απάντηση, μετά από διαβούλευση με τη βρετανική κυβέρνηση, η Τουρκία επενέβη για να προστατεύσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ασκώντας το δικαίωμα του εγγυητή».
Δίνουν ρεσιτάλ προπαγάνδας
ΣΤΗΝ ανακοίνωση του παράνομου τ/κ πανεπιστημίου στην κατεχόμενη Κερύνεια αναφέρεται επίσης: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) ιδρύθηκε επίσημα το 1983 και σήμερα το νησί παραμένει διαιρεμένο. Η ΤΔΒΚ είναι ένα πλήρως δημοκρατικό κράτος με την ειρήνη να εξακολουθεί να υφίσταται και στις δύο πλευρές του νησιού. Στις 23 Απριλίου 2003, τα σύνορα μεταξύ του Βορρά και του Νότου άνοιξαν, κάνοντας τη Βόρεια Κύπρο έναν πραγματικά εξαιρετικό προορισμό για όσους ονειρεύονται διακοπές με πλούσια ιστορία. Εξερευνώντας την, θα απολαύσετε την πολυπολιτισμική κληρονομιά του νησιού, μιας χώρας στην οποία αμέτρητοι πολιτισμοί έχουν αφήσει τα πολύχρωμα και συναρπαστικά αποτυπώματά τους, που σας περιμένουν για να τα εξερευνήσετε». 

SigmaLive

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin