Thursday, July 12, 2012

Οικολόγοι - Κύπρος: Να καταγγελθούν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι εκτιμούν ότι εν μέσω της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταμορφώνεται αυτές τις μέρες σε εικονικό πεδίο μάχης, λόγω των ασκήσεων των Βρετανών, του Ισραήλ και της Τουρκίας και πως για ακόμα μια φορά η τουρκική κυβέρνηση προκαλεί με τη συμπεριφορά της μαζί αυτή τη φορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μια χώρα υποψήφια για ένταξη παραβιάζει και αμφισβητεί την κυριαρχία μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Έμμεσα ασκείται από μέρος της Τουρκίας απειλή για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο» αναφέρει το Κίνημα.
Προστίθεται δε ότι το Κίνημα Οικολόγων καταδικάζει έντονα, για πολλοστή φορά, τις στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή η κυπριακή Κυβέρνηση να αναδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους της το πρόβλημα αλλά και να απαιτήσει την καταδίκη και την επιβολή αναγκαίων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι τελικά η προσπάθεια της κυπριακής Κυβέρνησης «να κρύψει κάτω από το κόκκινο χαλί της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τουρκική κατοχή και προκλητικότητα φαίνεται να αποτυγχάνει».
«Η ‘επιτήδεια ουδετερότητα’ της κυπριακής Προεδρίας, η ‘άχρωμη και άοσμη’ διαχείριση των ευρωπαϊκών θεμάτων, καταρρέει ως χάρτινος πολιτικός πύργος. Η τουρκική προκλητικότητα όπως και η τουρκική κατοχή δεν αποκρύβονται ούτε εξωραΐζονται. Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου αποτελούν πρόκληση αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και επαγωγικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της» προσθέτουν.
«Τι λένε γι’ αυτό οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας που μπαινοβγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο; Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι άλλο: μιλά κανείς εκεί στο Προεδρικό γι’ αυτές τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων; Μιλά κανείς για την κατοχή;» διερωτάται καταλήγοντας στην ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.
sigmalive

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin