Tuesday, July 10, 2012

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Κουράγιο και υπομονή στον Ελληνισμό»

«Κουράγιο και υπομονή στον Ελληνισμό» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β', μετά από τη σημερινή του στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική Πολιτεία και, ιδιαίτερα, τον υπουργό Εξωτερικών- με τον οποίο, όπως είπε, τους συνδέει παλαιά φιλία- για το διαχρονικό ενδιαφέρον για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τόνισε ότι, στις περιοδείες και τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, πάντα μιλάει για Ορθοδοξία και Ελληνισμό.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Μόρσι, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης του Πατριάρχη με τον υπουργό Εξωτερικών βρέθηκαν ακόμη οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, η διακονία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και τα ζητήματα της ομογένειας.

---------------

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin