Wednesday, July 25, 2012

Με πρωτοβουλία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»: Ξεκίνησε η απογραφή των Ελλήνων της Αλβανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα η διαδικασία Καταγραφής των μελών της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που πραγματοποιείται υπό την ευθύνη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».
Συγκεκριμένα απογραφείς με την Εξουσιοδότηση της Γραμματείας της Οργάνωσης,  προχωρούν στη συλλογή στοιχείων απαραίτητων για τη συμπλήρωση του σχετικού Ερωτηματολογίου Καταγραφής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», από  πλευράς  της έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θετική έκβαση της Διαδικασίας ενώ θα υπάρχει σχετική συνεχής παρακολούθηση της πορείας.
Τις προηγούμενες μέρες οργανώθηκαν συναντήσεις στα Παραρτήματα της Οργάνωσης με σκοπό το συντονισμό και την οργάνωση της Διαδικασίας με σκοπό να τηρηθούν στο ακέραιο οι προϋποθέσεις της εμπιστευτικότητας και της εντελώς εθελοντικής και κατά βούληση συμμετοχής.
Στόχος της Διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι η δημιουργία μιας φερέγγυας βάσης – δεδομένων για τα αριθμητικά μεγέθη αυτής της κοινότητας. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων δύναται να βελτιώνεται και  να ενημερώνεται διαρκώς.
Από τη στιγμή μάλιστα που το Συμβούλιο της Ευρώπης, θεωρεί άκυρα  τα αποτελέσματα της προσφάτως διενεργηθείσας Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις εθνικές, γλωσσικές και πολιτιστικές μειονότητες και καλείται η πολιτεία να μην τα λάβει υπόψη στη διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με  αυτές, η βάση δεδομένων που προσδοκά να δημιουργήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ δύναται να χρησιμοποιηθεί στις σχετικές συζητήσεις. Ουδέ μία όμως υπόνοια υπάρχει για την υποκατάσταση μηχανισμών όπως οι κρατικές διαδικασίες Απογραφής.
Επίσης καταγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας:

proinoslogos.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin