Saturday, July 14, 2012

Λαχτάρησε η Θεσσαλονίκη από τη φωτιά στο Σέιχ Σου

Ανακούφιση επικρατεί στις τάξεις της πυροσβεστικής αλλά και μεταξύ των πολιτών της Θεσσαλονίκης καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Σέιχ Σου τέθηκε υπό έλεγχο[1] μερικές ώρες αργότερα, καίγοντας περιορισμένη έκταση δάσους.
Όλα δείχνουν ότι η φωτιά, που ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες από την πυρκαγιά του 1997, ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο το οποίο πέταξε ασυνείδητος οδηγός που κινούνταν στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου της Νεάπολης.
Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η πυρκαγιά στις 2.30 το μεσημέρι με κατεύθυνση το Ρετζίκι και αμέσως σήμανε συναγερμός . Στην περιοχή έφτασαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ για την θετική έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης, θεωρείται καταλυτικής σημασίας η συμβολή των εναέριων μέσων. Τα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που επιχείρησαν αρχικά μαζί με ένα ελικόπτερο  «χτύπησαν» στην καρδιά της φωτιάς με επιβραδυντικό υλικό. Στην επιχείρηση προστέθηκαν άλλα δύο Καναντέρ, ενώ συνολικά συμμετείχαν 20 οχήματα, 90 πυροσβέστες, δεκάδες υδροφόρες δήμων της περιοχής και πολλοί εθελοντές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά έκαψε περίπου 50 στρέμματα, ενώ αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται έξι οχήματα και 28 άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίοι θα παραμείνουν στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας για το φόβο των αναζωπυρώσεων.
Η πυρκαγιά ξύπνησε άσχημες μνήμες στους θεσσαλονικείς, καθώς πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τις 7 Ιουλίου του 1997, όταν  ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά στο Σέιχ Σου, με αποτέλεσμα να καούν 16.640 στρέμματα από τα συνολικά 29.790 στρέμματα του.

------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin