Tuesday, July 10, 2012

Στη Φλώρινα για τη Μακεδονία

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής περισσότερα από 70(!) συγκροτήματα τόσο από την Μακεδονία όσο και από την Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Αφρική θα συναντηθούν στην κοινότητα της Σιταριάς για το 20ό Παμμακεδονικό Αντάμωμα από 13 Ιουλίου-15 Ιουλίου σε μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.
Η Ψυχή της εκδήλωσης η συντονίστρια όλων των Ελληνικών συλλόγων της διασποράς και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη που από πέρσι εργάζεται για τον σκοπό αυτό. Η κυρία Γκατζούλη μας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για το αντάμωμα που είναι η καλύτερη απάντηση στους πλαστογράφους της Ιστορίας, σε αυτούς που έχουν το θράσος να αμφισβητούν την Ελληνικότητα των Μακεδόνων και επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Μακεδονία, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τεθεί επί τάπητος, το ζήτημα δημιουργίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, ενώ θα υπάρξει και ενημερωτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό ζήτημα.

Η εκδήλωση έχει αγκαλιαστεί με θέρμη απ' τους ακρίτες Φλωρινιώτες αλλά και απ' όλους τους Φλωρινιώτες, κάτι που έχει εκνευρίσει αφάνταστα τους γείτονες Σκοπιανούς που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φαίνεται από τα διάφορα δημοσιεύματα τους αλλά και από εκπομπές των Ρ/Σ τους, γιατί μέχρι τώρα «έπαιζαν μπάλα» ανενόχλητοι στο γήπεδό τους!

Μια προσπάθεια που ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί με την συμπαράσταση επιτέλους και της Ελληνικής πολιτείας που κακά τα ψέματα δεν ήταν η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν!


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin