Saturday, July 21, 2012

Ρόδος: Στον ''αέρα'' οι εκδρομές 3.000 τουριστών - Χωρίς φύλακες τα μουσεία!

Σοβαρό κίνδυνο να εκτεθεί απέναντι στους επισκέπτες της αντιμετωπίζει η Ρόδος, καθώς οι φύλακες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους δεν θα εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα...
με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις 3.000 τουριστών, που θα αναμένονται στο νησί με πέντε κρουαζιερόπλοια. Είναι η μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, όμως είχε βρεθεί η προσωρινή λύση να προσέρχονται στην εργασία τους και να πληρώνονται από τους τουριστικούς πράκτορες.

Κι ενώ αυτός ο τρόπος εξυπηρετούσε την κατάσταση, αιφνιδιαστικά πριν από μερικές μέρες οι τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο δεν ενέκρινε το σχετικό αίτημά τους για την ερχόμενη Δευτέρα καθώς, όπως ειπώθηκε, οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να εργαστούν χωρίς έγγραφη άδεια από το υπουργείο.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης, η οποία προκαλεί αρκετά ερωτήματα, δημιούργησε αναστάτωση στο νησί καθώς εκείνη τη μέρα αναμένονται στη Ρόδο πέντε κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα μεταφέρουν συνολικά 3.000 τουρίστες.
Οι πράκτορες και οι εταιρείες έκλεισαν ήδη τις ξεναγήσεις και τις εκδρομές βασιζόμενες στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, και όπως είναι φυσικό μία ματαίωσή τους για το συγκεκριμένο λόγο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και αλγεινές εντυπώσεις.
Για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε η ένωση τουριστικών πρακτόρων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:
«Την προσεχή Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, θα επισκεφτούν την Ρόδο τα Κρουαζιερόπλοια Silver Wind, Aegean Paradise και Ocean Majesty, VENUS, και ROYAL IRIS με περίπου 3.000 επιβάτες, με προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου συμπεριλαμβανομένων του Παλατιού των Ιπποτών και του Μουσείου της πόλης.
»Μέχρι σήμερα όταν οι Αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί λόγω υπέρβασης του ωραρίου, κατόπιν εγκρίσεως του αρμόδιου Υπουργείου, άνοιγαν υπερωριακά με επιβάρυνση των πρακτορείων, τα οποία κατέθεταν την αμοιβή, παρακρατώντας και αποδίδοντας στη Δ.Ο.Υ. τους φόρους που αναλογούσαν.
»Παρά τις κατά το παρελθόν προτάσεις της Ένωσης μας για οριστική επίλυση του προβλήματος, δυστυχώς για την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, το Υπουργείο ελαφρά τη καρδία απέρριψε την αίτηση των ενδιαφερομένων πρακτορείων για την υπερωριακή λειτουργία στο Παλάτι των Ιπποτών, με την δικαιολογία ότι οι φύλακες δεν δέχονται να εργαστούν εάν δεν έχουν γραπτή εντολή από το Υπουργείο και επίσης ότι δεν έχει ακόμη εξευρεθεί νόμιμος τρόπος πληρωμής της υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα:
Πρώτον, να στερήσει την δυνατότητα σε χιλιάδες επιβάτες επίσκεψής των κλειστών αρχαιολογικών χώρων. Δεύτερον, την δυσαρέσκεια των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων λόγω απώλειας εσόδων από ακυρώσεις προπληρωμένων χερσαίων εκδρομών και την αντιμετώπιση των διαμαρτυρομένων επιβατών. Τρίτον, την απώλεια εσόδων από την τοπική οικονομία λόγω αλλαγής προγραμμάτων και του κινδύνου ακύρωσης προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων ως και εις το παρελθόν. Τέταρτον, την απώλεια εσόδων των ίδιων των αρχαιολογικών χώρων».
NewsIT

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin