Monday, July 23, 2012

Στυλιανίδης: Μετανάστες το 12% του πληθυσμού στην Ελλάδα-ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

Το 12% του πληθυσμού που διαμένει στην Ελλάδα είναι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες ανέφερε σήμερα στους συναδέλφους του υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ ο υπουργός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών της ΕΕ που διοργανώνει η κυπριακή Προεδρία στην Λευκωσία. Παράλληλα, ζήτησε να χρηματοδοτηθούν και από ευρωπαϊκούς πόρους οι κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας για Υγεία, Παιδεία και κοινωνική μέριμνα των μεταναστών.

«Η Ελλάδα φιλόξενα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε όλους, νόμιμους αλλά και παράνομους μετανάστες και στα παιδιά τους διότι αυτό υπαγορεύεται από τις Αρχές του ανθρωπισμού»
, είπε.
Πρόσθεσε, δε, πως «αυτή η τεράστια όμως δαπάνη επιβαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και δεν υποστηρίζεται καθόλου από ευρωπαϊκά κονδύλια παρά τη δεινή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας».

Ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε από τους συναδέλφους του τα εξής:
  • Να χρηματοδοτηθούν και από ευρωπαϊκούς πόρους οι κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας για Υγεία, Παιδεία και κοινωνική μέριμνα των μεταναστών.
  • Να συζητηθεί η προώθηση της δράσης της Frontex και στην τούρκικη επικράτεια ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα φύλαξης και επαναπροώθησης προς την Τουρκία.
  • Να προωθηθεί η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα προστατεύει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα ως ευρωπαϊκά.
Τόνισε, επίσης, πως οι ανθρωπιστικές κρίσεις σε Β. Αφρική, Μ. Ανατολή και Ασία «συνδυασμένες με τη φιλελευθεροποίηση της πολιτικής visa της Τουρκίας» επιβαρύνουν περεταίρω το ήδη υπάρχον πρόβλημα και «ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα των εμπόρων παράνομης διακίνησης ανθρώπων».

Περιγράφοντας της κατάσταση στη Ελλάδα, ανέφερε πως ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών έχει εξαιρετικές επιπτώσεις στη ζωή, την ασφάλεια αλλά και τη οικονομία και ενημέρωσε τους υπουργούς Εσωτερικών για την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποιήση του νόμο περί ιθαγένειας.
ΕΘΝΟΣ On Line
18:06 23/7

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin