Wednesday, June 20, 2012

Tα πρόσωπα, τα ερωτηματικά και τα διλήμματα για τον Αντώνη Σαμαρά & το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
noikonomou@ekdotiki.gr
Με αρκετή αισιοδοξία αλλά και αρκετά ερωτηματικά εισέρχεται στην τελική ευθεία των συζητήσεων για τη νέα κυβέρνηση η ΝΔ. Στη Συγγρού εκτιμούν ότι όποια ζητήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν και ότι τα τρία κόμματα θα καταλήξουν σε μια καλή λύση και για τη σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά και για τη στελέχωση της ομάδας που θα κάνει τη επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.
Οσον αφορά την ονοματολογία για τη νέα κυβέρνηση τα σενάρια ποικίλλουν, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς θα «ανοίξει τα χαρτιά του» στο θέμα της επιλογής προσώπων. Αυτό που έχει δηλώσει στο παρελθόν είναι ότι θα επιδιώξει συμμετοχή ανθρώπων από την αγορά στην κυβέρνησή του, ενώ έχει προαναγγείλει την επανίδρυση των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Τουρισμού (με φαβορί την Ολγα Κεφαλογιάννη) και Μακεδονίας - Θράκης. Και τα δύο μένει να επιβεβαιωθούν.

Αυτό που φαίνεται πολύ πιθανό είναι η προεδρία της Βουλής να δοθεί στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ για το δεύτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ, Σταύρο Δήμα, που δεν είναι πια βουλευτής, ακούγονται οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας.
Σενάρια θέλουν να υπουργοποιούνται επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενώ για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Αρβανιτόπουλου. Για το υπουργείο Οικονομίας ένα ισχυρό σενάριο που συνεχίζει να ακούγεται είναι η ανάληψή του από τον κ. Σαμαρά, έτσι ώστε να σηματοδοτήσει και την ισχυρή πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης για την ανάκαμψη, χωρίς να αποκλείεται και η επιστράτευση του προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Βασίλη Ράπανου, για τη θέση του υπουργού. Θέση στη στελέχωση του υπουργείου Οικονομικών διεκδικεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ σενάρια θέλουν και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Αντίθετα, φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση του Μάκη Βορίδη, για τον οποίο έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις από τη μεριά της ΔΗΜΑΡ. Ως φαβορί για υπουργοποίηση από το χώρο της Βόρειας Ελλάδας ακούγεται το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ από τη Θεσσαλονίκη αυτό του Σταύρου Καλαφάτη.
Τέλος, είναι πολύ πιθανό στο Μέγαρο Μαξίμου να μετακομίσουν οι βουλευτές Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Μουρούτης, και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά Γιάννης Μουρμούρας και Δημήτρης Σταμάτης.
agelioforos gr
..............
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin