Wednesday, June 20, 2012

F.Y.R.O.M.: Η χώρα εκπληρώνει πλήρως τα πρότυπα κατά της παράνομης εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με την έκθεση του Στ. Ντιπάρτμεντ ...

Η FYROM «εκπληρώνει πλήρως» τα ελάχιστα πρότυπα για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking), αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η
FYROM χαρακτηρίζεται χώρα προέλευσης, διέλευσης και προορισμού της παράνομης εμπορίας ανθρώπων και της εξαναγκαστικής εργασίας.
Οι γυναίκες και τα παιδιά από την
FYROM αποτελούν θύματα παράνομης εμπορίας στην ίδια τη χώρα, ενώ τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης προέρχονται από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία την Ουκρανία και το Κόσοβο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταλογίζει στην κυβέρνηση της
FYROM αδυναμία εξασφάλισης χρηματικών πόρων για την προστασία των θυμάτων του trafficking και ότι δεν πράττει αρκετά για την επανένταξή τους.

Η Ουάσιγκτον προτρέπει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εργαστεί πιο δραστήρια και να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για τον εντοπισμό των θυμάτων του trafficking και να διασφαλίζει ότι τα θύματα δεν θα απελαθούν και δεν θα τιμωρηθούν επειδή αποτέλεσαν μέρος της παράνομης εμπορίας ανθρώπων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις εκθέσεις του για το trafficking κατατάσσει τις χώρες σε τρεις ομάδες: στην πρώτη ομάδα κατατάσσονται οι χώρες που εκπληρώνουν πλήρως τα κριτήρια για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας ανθρώπων, στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται οι χώρες που εκπληρώνουν μερικώς τα κριτήρια και στην τρίτη ομάδα ανήκουν οι χώρες που δεν εκπληρώνουν καθόλου τα κριτήρια.
Από τις χώρες της περιοχής, στην πρώτη ομάδα κατατάσσονται η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ, ενώ στη δεύτερη ομάδα κατατάσσονται η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και το Κόσοβο.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

EXPRESS GR

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin