Tuesday, June 19, 2012

Σε εξέλιξη σύσκεψη εκπροσώπων των τριών κομμάτων ...

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

17:42 Σε εξέλιξη σύσκεψη στην βουλή με την συμμετοχή των Χρ. Λαζαρίδη, Κ. Σκανδαλίδη και Δ. Χατζησωκράτη. Σε περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών. Πιθανότατα αύριο η ορκωμοσία.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στα κομματικά επιτελεία της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να καταλήξουν στα πρόσωπα τα οποία θα μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στα κρίσιμα υπουργεία θα τοποθετηθούν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και είναι κάτι το οποίο επιθυμούν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο
Πρόεδρος της ΝΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του. Άλλωστε οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται προσωπικά και υπάρχει μεταξύ τους αλληλοεκτίμηση. Την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση επιθυμεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Ο Ευ Βενιζέλος συναντήθηκε με τους βουλευτές του κόμματος του και αυτή την ώρα έχει σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο δεν αποκλείεται αύριο να συγκληθεί και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Στην ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 το απόγευμα θα θέσει όλα τα δεδομένα και εκεί θα ληφθεί η απόφαση για την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.


Όσον αφορά την σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να προχωράει καθώς υπάρχουν θεσμικά εμπόδια.


Από την στιγμή κατά την οποία η διερευνητική εντολή που έδωσε ο Κάρολος Παπούλιας στον Α. Σαμαρά είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να υπάρξει σύσκεψη των αρχηγών της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε όπως έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή η Κουμουνδούρο ο Α. Τσίπρας δεν μετείχε σε αυτή την σύσκεψη. 

real gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin