Friday, June 29, 2012

Διαμαρτυρία ‘Παγκοσμίου Συνεδρίου Σλάβων των Σκοπίων’ για τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα ...

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Σλάβων των Σκοπίων διαμαρτύρεται έντονα για την τοποθέτηση αυτοκόλλητων ετικετών στις πινακίδες των σκοπιανών οχημάτων, γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Το μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης είναι ρατσιστικό και αντι-ευρωπαϊκό. Η διεθνής ονομασία της χώρας ως «Μακεδονία», δεν υπόκειται σε κλήσεις και δεσμεύσεις για τους «Μακεδόνες»- από μια ελληνική προσωρινή συγκατάθεση.


Αντίθετα, η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι υποχρεωμένη να σέβεται τους διεθνείς κανόνες σχετικά με τις σημάνσεις των κρατών και να μην παρεμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία και να μην παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, σημειώνεται σε μια ανακοίνωσή του, το Παγκόσμιο Σλαβικό Συνέδριο των Σκοπιανών- ΠΣΣΣ, αναφερόμενο στην υποχρέωση της επικόλλησης της ετικέτας ‘ΠΓΔΜ’ όταν εισέρχονται στην Ελλάδα.

Το ΠΣΣΣ απαιτεί αμοιβαία μέτρα για το νότιο γείτονα από την κυβέρνηση των Σκοπίων και να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις διακρίσεις σε βάρος των Σλάβων πολιτών.


Να σταματήσει κάθε διάλογος με την Ελλάδα


« Το ΠΣΣΣ εξακολουθεί να απαιτεί την άρση και άνευ όρων παύση των συνομιλιών σχετικά με την διαφορά του ονόματος του κράτους και καλεί τον ΟΗΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να αποδεχθούν το συνταγματικό όνομα της χώρας «Μακεδονία» με μια παρατήρηση «Δημοκρατία»/ Ρεπούπλικα, χωρίς τη λατινική γραφή αλλά στη σλαβική γλώσσα – “Република Македонија” και με την αγγλική “Republic of Macedonia” και να κοινοποιηθεί το διεθνές σήμα της χώρας ως MK ή MKD και ότι σλαβικός λαός μιλά τη ‘μακεδονική’ γλώσσα!, λέει η ανακοίνωση, όπως σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
---------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin