Saturday, June 30, 2012

ΗΠΑ: Πύρινος προάγγελος μελλουμένων ...

Ως ένα παράθυρο στο μέλλον, στην εποχή που οι επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα είναι γεγονός, χαρακτηρίζονται από Αμερικανούς επιστήμονες οι καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις δυτικές ΗΠΑ. Ο καύσωνας, οι ισχυροί άνεμοι και η ξηρασία αποτελούν μια προαναγγελία των επερχομένων, επισήμανε ο Μάικλ Οπενχάιμερ από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ενώ ο Στίβεν Ράνινγκ από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα αναφέρθηκε στις συνθήκες οι οποίες ευνόησαν τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, όπως η περιορισμένη χιονόπτωση. Παράλληλα, ο συνάδελφός τους από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Χάουαρντ Φράμκιν επισήμανε τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, λόγω του καπνού από τις φωτιές και των σωματιδίων που παρασύρουν οι άνεμοι από τα καμένα.

Στις ΗΠΑ εξακολουθούν να μαίνονται περίπου 40 μεγάλα πύρινα μέτωπα, κυρίως σε δέκα πολιτείες, και οι δασικές εκτάσεις που έγιναν στάχτη εκτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες εκτάρια. Η πλέον καταστροφική φωτιά εντοπίζεται στην περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς, όπου οι αρχές ελέγχουν το 15% του μετώπου. Από τις φλόγες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, το πέμπτο θύμα των πυρκαγιών στο Κολοράντο φέτος, κάηκαν 346 σπίτια  και δεκάδες χιλιάδες άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, περιόδευσε στην πληγείσα περιοχή χτες και ενημερώθηκε για την έκταση της καταστροφής.
agelioforos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin