Saturday, June 23, 2012

Ενέκρινε το ΣτΕ την ίδρυση του Υ.Ε.Ν. ...

Νόμιμο κρίθηκε από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση, μετονομασία υπουργείων και μεταφορά υπηρεσιών. Στη σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ γίνεται πλήρης περιγραφή.

Όσον αφορά στα της ανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρονται τα ακόλουθα:


-Ιδρύεται υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο συγκροτείται από


  • α) τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
  • β) από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ χθες διάχυτη ήταν η ικανοποίηση των φορέων της ναυτιλίας αλλά και της ναυτεργασίας για την επανασύσταση του Υ.Ε.Ν. δεδομένου ότι το εν λόγω αίτημα για την επανίδρυση του Υ.Ε.Ν. με τα δομικά χαρακτηριστικά που είχε προ της τελευταία κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε διατυπωθεί «από κοινού» και χωρίς διαφοροποιήσεις καθώς είχε αναγνωριστεί η αποτελεσματικότητα και η προσφορά των υπηρεσιών του στην υποστήριξη όλων των τομέων της ναυτιλιακής δραστηριότητας.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin