Monday, June 25, 2012

Ελλάδα - Μακεδονία - Θεσσαλονίκη: Παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρίας η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, με την ευκαιρία και της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας.
Τα εγκαίνια του επιμελητηρίου, που ιδρύθηκε ως παράρτημα του κεντρικού των Αθηνών και λειτουργεί από τις αρχές του Ιουνίου, θα γίνουν με την ευκαιρία της τελετής αναγόρευσης του πρώτου πολίτη της γείτονος σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Αυτό γνωστοποίησε  ο πρόεδρος του παραρτήματος, νομικός και επιχειρηματίας Χρήστος Καζαντζής, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην αγορά της Βουλγαρίας την τελευταία 15ετία, στον χώρο της παροχής υπηρεσιών νομικών συμβούλων.
Ο κ.Καζαντζής σημείωσε ακόμη ότι στόχος της διοίκησης του επιμελητηρίου είναι αυτό να αριθμεί μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον 50 έως και 70 μέλη -ελληνικές και βουλγαρικές επιχειρήσεις.
Ερωτηθείς πώς αποφασίστηκε η ίδρυση του παραρτήματος του επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εν μέσω οικονομικής κρίσης, απάντησε ότι η απόφαση για τη δημιουργία του είχε ληφθεί καιρό πριν, αλλά οι συνθήκες ωρίμασαν τώρα.
Η εμπιστοσύνη το μεγαλύτερο ζήτημα στις διμερείς σχέσεις «Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας στο επίπεδο των επιχειρήσεων;», ρωτήσαμε τον κ.Καζαντζή.
«Νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα μέχρι σήμερα ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές.
Θεωρώ ότι πρέπει πλέον να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, γιατί στο παρελθόν είδαμε περιπτώσεις κατά τις οποίες ενώ υπήρχε προοπτική, η επιφυλακτικότητα για κάποια πράγματα λειτούργησε αρνητικά.
Πλέον, όμως, το γεγονός ότι η Βουλγαρία διαμορφώνει τη 'στρουκτούρα' της ολοένα και πιο ευρωπαϊκά, αυξάνει σημαντικά την εμπιστοσύνη», απάντησε και δήλωσε αισιόδοξος για την περαιτέρω πορεία των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές του, το έργο του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του επιμελητηρίου αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω τη σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, να διευκολύνει την ίδρυση νέων εταιρειών και να υποστηρίξει τη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων, που ήδη δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.
Επίσης, το επιμελητήριο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διευκόλυνση της επίλυσης διαφορών μεταξύ φορέων, οργανισμών, ιδρυμάτων και επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.
Στα μέλη του θα παρέχονται μια σειρά από υπηρεσίες όπως επιχειρηματικές πληροφορίες, υποστήριξη σε νομικά θέματα και υπηρεσίες γραμματείας.
Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στο μεταξύ, ομιλία με τίτλο «Συνεργασία για την οικονομική ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη», θα πραγματοποιήσει στις 5 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο κ.Πλεβνέλιεφ, με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ιδρύματος.
Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα, με χαιρετισμούς του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννη Αθ.
Χατζηδημητρίου και του προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεοφάνη Καραγιώργου.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin