Sunday, June 10, 2012

Μας δυσφήμησαν μέχρι τις... ΗΠΑ ...

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η φασιστική επίθεση εναντίον της κ. Δούρου και της κ. Κανέλλη συγκλόνισε την Ελλάδα και ο απόηχός της έφτασε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα παρουσίασαν στη διάρκεια της ημέρας πολλές φορές το βίντεο, που αποκάλυψε το απύθμενο μίσος των στελεχών και των οπαδών της «Χρυσής Αυγής» για όσους αρνούνται συνειδητά τις ιδέες τους, που είναι άκρως επικίνδυνες και απειλούν την εύθραυστη Δημοκρατία μας.
Με την ευκαιρία του συνεδρίου του «Ελληνικού Λό­μπι», οι ομογενείς ηγέτες και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με βουλευτές, γερουσια­στές, Αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη των εβραϊκών ορ­γα­νώσεων.
Το βίαιο περιστατικό του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» αποτέλεσε θέμα συζήτησης. Δικαιο­λογη­μένα... Νιώσαμε άσχημα συζητώντας για το φαινόμενο, που φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες, και απολογηθήκαμε για το γεγονός ότι στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η πατρίδα μας δυσφημείται στο εξωτερικό από τους θαυμαστές του μισητού Χίτλερ.
Συζητώντας με πρώην διπλωμάτη, ο οποίος υπηρέ­τησε και στην Αθήνα, συνειδητοποιήσαμε πως ακόμα και τα «ραντάρ» της αμερικανικής πρεσβείας, που συνήθως τα βλέπουν και τα ξέρουν όλα, δεν ασχολή­θηκαν ποτέ με τους ψευτόμαγκες της «Χρυσής Αυγής». Δεν με υποψιάζει το γεγονός και δεν υπονοώ οτιδήποτε. Αλλά πώς είναι δυνατόν αυτοί που «κατασκευάζουν» τη λεγόμενη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα να μην είχαν πάρει χαμπάρι τα επικίνδυνα υποχείρια του κ. Μιχαλολιάκου;
Ολοι με τους οποίους μιλήσαμε -και οι πλείστοι είναι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδας- ευχήθηκαν η φασιστική επίθεση να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για τους πολίτες. Η ελπίδα για καταδίκη στην κάλπη της «Χρυσής Αυγής» εκφράστηκε σε όλα τα επίπεδα. Η τυφλή διαμαρτυρία δεν είναι λύση, διότι ανδρώνει φαινόμενα όπως αυτό του να­ζισμού, το οποίο υπηρετούν πιστά και συνειδητά ο κ. Μι­χα­λολιάκος και όσοι τον ακολουθούν. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να εξαφα­νιστεί διά παντός το «αβγό του φιδιού» από την Ελλάδα.
-------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin