Wednesday, June 27, 2012

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τα Αραβικά Εμιράτα θα φτάσουν οι εικόνες από τον Αθω μέσω της γαλλικής τηλεόρασης ...

Στην περιοχή του Άθω, όταν κάθεσαι στην ακτή, δεν βλέπεις ...απλά θάλασσα. Τα κύματα συναντούν την ιστορία σε κάθε κολπίσκο: στις αγιορείτικες μονές, στη διώρυγα του Ξέρξη, μαρτυρία των Περσικών Πολέμων του 480 πΧ, στα χνάρια -στα ενδότερα- του Αριστοτέλη.
Κι όμως, πολλοί ξένοι τουρίστες αγνοούν την ύπαρξη της μοναδικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας, από την οποία γνωρίζουν ως τουριστικό προορισμό μόνο τα νησιά της. Γι' αυτό και η έκπληξη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου, που βρέθηκε χθες στον Αθω, προκειμένου να τραβήξει πλάνα της περιοχής για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών «France 24», «TV5 Monde» και «Men's up TV», ήταν μεγάλη: όπως εξομολογήθηκαν, η μία μέρα που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου ν΄αποτυπώσουν τα θέλγητρα της περιοχής, αποδείχθηκε στην πράξη ελάχιστος χρόνος!

Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα αυτά πλάνα από την περιοχή του Άθω, τα μοναστήρια της δυτικής όχθης της Αθωνικής Πολιτείας και τη διώρυγα του Ξέρξη, θα προβληθούν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, όχι μία, ούτε δύο, αλλά 35 φορές στη Γαλλία και σε χώρες της μεσογειακής λεκάνης. «Το ‘’France 24’’ μεταδίδει τις εκπομπές του στη γαλλική, την αγγλική και την αραβική γλώσσα, σε πολλές χώρες της Μεσογείου και μέχρι τα Αραβικά Εμιράτα», σημείωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, Μαρία Πάππα. Όπως εξήγησε, η ομάδα επισκέφτηκε την περιοχή στις 26 Ιουνίου, ύστερα από πρωτοβουλία του ΕΟΤ Γαλλίας, που εξασφάλισε την παραγωγή σειράς δύο εκπομπών, με θέμα τη θάλασσα και την προβολή παραθαλάσσιων και νησιωτικών ελληνικών προορισμών. Στόχος των εκπομπών είναι να προβάλλουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Όμως, λόγω της ιδιαιτερότητας του Άθω, ο οποίος «συνδέει το θαλάσσιο φυσικό τοπίο με τις ιστορικές και θρησκευτικές μοναδικότητες της περιοχής, όπως το Άγιον Όρος και ο γενέθλιος τόπος του Αριστοτέλη», η περιοχή θα προβληθεί σε ειδική ενότητα των εκπομπών.
«Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι και ο οπερατέρ που βρέθηκαν στη Χαλκιδική δεν γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και αυτό που μας είπαν ήταν ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους δεν αρκούσε για να καταγραφούν όσα θα ήθελαν. Το γαλλικό συνεργείο εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά την περιοχή, για τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις αυτή τη φορά, ώστε να καταγράψει και σκηνές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος, αρχαιολογικές διαδρομές όπως αυτή που καταλήγει στη Μονή Ζυγού (σ.σ. αρχαίο αγιορειτικό μοναστήρι, το οποίο ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα και καταστράφηκε λίγο πριν από το 1198), την ορεινή ζώνη της περιοχής, αλλά και τη γαστρονομία και τους θησαυρούς της μοναστικής πολιτείας», σημείωσε.

agelioforos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin