Sunday, June 3, 2012

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΡΑΚΑΣΗ

1η Ιουνίου 2012
 
Το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας έλαβε παμψηφεί απόφαση σύμφωνα με την οποία το «κατειλημμένο» (mazbut) Ίδρυμα του  Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου μετατρέπεται σε «ελεύθερο» βακούφιο, εξασφαλίζοντας στην Εφορεία των Ορφανοτροφείων την απόκτηση της νομιμότητάς της.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο της Εφορείας των Ορφανοτροφείων κ. Δημήτριο Καρακάση, ο οποίος επί 18 χρόνια αγωνίσθηκε με ακαταμάχητο σθένος και ασυμβίβαστο φρόνημα, σε αντίξοες και ανελεύθερες της εποχής εκείνης συνθήκες, για την άρση των διαπραχθεισών από το Τουρκικό κράτος αδικιών και την πλήρη αποκατάσταση των απαραγράπτων δικαίων μας.
 
Η ευτυχής κατάληξη αυτού του δύσκολου και άνισου αγώνα αποτελεί δίδαγμα όλων όσων «φυλάττουν Θερμοπύλες» να μάχονται ανιδιοτελώς για τη διαφύλαξη της ανεκτίμητης κληρονομιάς των προγόνων μας μέχρι την οριστική δικαίωση των ιδεωδών του Γένους μας.
 
Παρατίθεται το Ανακοινωθέν, το οποίο εξέδωσε ο Πρόεδρος της Εφορείας των Ορφανοτροφείων κ. Δημήτριος Καρακάσης.
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
 
    Ο συνεχιζόμενος επί 18 (δεκαοκτώ) και πλέον χρόνια, ακανθώδης και επίπονος μαραθώνιος αγώνας δικαίου, επιτέλους έχει στεφθεί με επιτυχία υπέρ του Ιδρύματός μας.
    Όπως είναι γνωστόν, η αμετάκλητη απόφαση που είχαν λάβει οι 33 (τριαντατρείς)  Ανώτεροι Δικαστές του Συμβουλίου των Διοικητικών Τμημάτων του Συμβουλίου Επικρατείας (Daniştay), με αριθμό 2008/2201 απέρριπτε όλες τις εις βάρος μας αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων.
    Δυστυχώς, η Γενική Διεύθυνση των Βακουφίων, με την ένσταση που υπέβαλε, εμπόδισε την εφαρμογή της απόφασης 2008/2201, για να συνεχίσει ασύστολα τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της, με σκοπό τον τελικό αφανισμό του Ιδρύματός μας.
    Με την τολμηρή και έγκαιρη παρέμβασή μου ως Προέδρου της Εφορείας του Ιδρύματος, για να αποτρέψω την αρνητική αυτή έκβαση, έκανα προσφυγή στις 06/04/2009 με αριθμό 33393, όπου επιμόνως ζήτησα την αποκατάσταση των δικαίων μας καθώς και την εφαρμογή των αποφάσεων, οι οποίες ανταποκρίνονται στην έννοια του δικαίου, στο Βακουφικό Δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις διατάξεις του Συντάγματος και στις Διεθνείς Συνθήκες (Συνθήκη Λωζάνης).
     Το Συμβούλιο των Διοικητικών Τμημάτων του Συμβουλίου Επικρατείας συγκροτούμενο από 39 (τριανταεννέα) Ανώτερους Δικαστές, έλαβε παμψηφεί απόφαση με αριθμό 2012/181 και ημερομηνία 09/03/2012 με την οποία θέτει σε εφαρμογή την υπέρ του Ιδρύματός μας απόφαση 2008/2201, ακυρώνοντας όλες τις εις βάρος μας αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων περί περί χαρακτηρισμού του Ιδρύματός μας ως «κατειλημμένου», εξασφαλίζει δε στην Εφορεία των Ορφανοτροφείων την απόκτηση της νομιμότητάς της.
 
    Η απόφαση αυτή δίδει την ευκαιρία να αναφέρω ότι κατά το διάστημα αυτό οι αυθαίρετες ενέργειες και μεθοδεύσεις έχουν αντιμετωπισθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα. Πολλάκις αγωνίστηκα εναντίον των κωλυσιεργιών κακόβουλων ένθεν και ένθεν, οι οποίοι παντοιοτρόπως θέλησαν να επισκιάσουν τις προσπάθειες αυτές, ενώ έδιδα άνισο αγώνα κατά του επισήμου Κράτους.
    Η πλήρης κατάρτιση και προσήλωση στα τεκταινόμενα, η πίστη και αφοσίωση στα ιδεώδη και υψηλά ιδανικά με παρότρυναν να αγωνιστώ με πείσμα, έχοντας στόχο και σκοπό την επιτυχία, για να διαφυλάξω την ανεξίτηλη κληρονομιά των προγόνων μας, αποσκοπώντας στην περιφρούρηση των συμφερόντων του Γένους.
 
   Αυτοί που ήθελαν να εξοντώσουν το Ίδρυμα των Ορφανοτροφείων έχουν λάβει την ηχηρή απάντηση: «η νίκη είναι υπέρ του δικαίου και αδέκαστου αγωνιστή».
 
    Ως θυμίαμα αιώνιας ευγνωμοσύνης, αφιερώνω τη νίκη αυτή στην μνήμη του στενού συνεργάτη και συναγωνιστή, αδελφού μου, Γενικού Γραμματέα της Εφορείας μας αειμνήστου Ελευθερίου Καρακάση, ο οποίος ως νεκρός θα μαρτυρήσει την δικαίωση, ατενίζοντας πανευτυχής την ευόδωση των προσπαθειών μας.
 
    Ο αγώνας αυτός ήταν δύσκολος, αλλά ήταν αγώνας τιμής, αξιοπρέπειας και δικαίωσης.
 
 
Ο Πρόεδρος της Εφορείας των Ορφανοτροφείων
                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin