Thursday, June 14, 2012

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Αν κυριαρχήσει το θυμικό της λογικής, η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική ...

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...
Να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε έχοντας το κόμμα πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την πατρίδα
Αν δεν μείνουμε στην Ευρωζώνη φοβάμαι ότι πέρα από την οικονομική κατάρρευση, θα έχουμε και δραματικές συνέπειες στα εθνικά μας θέματα
Συνέντευξη Μελαχροινή Μαρτίδου (xronos gr)
Ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων του «Χ»  για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, το τι φέρνει και τι σημαίνει για τον ελληνικό λαό, μιλά ανοικτά εκφράζοντας τους φόβους του, τα σενάρια που μπορεί να επικρατήσουν με συνέπειες για την χώρα, την εθνική της υπόσταση, την καθημερινότητα στην ζωή και την αυτοτέλειά της. «Τα λάθη δεν δικαιολογούν διόρθωση μετάνοια ή βελτίωση» θα πει. 
Ο σκληρός άνδρας των επιχειρήσεων, με την ευαίσθητη καρδιά, την δημιουργική φαντασία και το αναγνωρίσιμο κοινωνικό έργο παντού, ο κ. Εμφιετζόγλου δεν διστάζει να εκφράσει την στήριξή του στον υποψήφιο βουλευτή Ευρ. Στυλιανίδη, που είναι ο πρώτος στην λίστα του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. και μπορεί να εκλεγεί μόνο αν συσπειρωθεί ο χριστιανικός πληθυσμός γύρω του. Ο λόγος του έχει αξία και ουσία, είναι λιτός, σταράτος κι άμεσος. Ο ίδιος δεν πολιτεύτηκε ποτέ, δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες της εξουσίας, προσφέρει απλόχερα εκεί που χρειάζεται, κάνοντας κοινωνικό έργο, παρεμβάσεις ουσίας σε πληθυσμιακές ομάδες που δοκιμάζονται, στηρίζοντας βιβλιοθήκες, καλλιτέχνες, πολύτεκνους Έλληνες, μειονοτικούς που θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, συγγραφείς που δεν προσκυνούν, που ερευνούν, παράγουν κι εκπέμπουν Ελληνισμό. Στο καντάρι των αξιών της ζωής, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μετρά τον απέναντί του με τις ηθικές αρχές κι αξίες σε μια κοινωνία στυγνά οικονομικίστικη και συμφεροντολόγα. Και σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση ως δημότης Κομοτηνή θα ‘ρθει να ασκήσει εδώ στην ακριτική πόλη το εκλογικό του δικαίωμα.    
Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για το μέλλον της χώρας κύριε πρόεδρε; Τα κόμματα το καθένα από τη σκοπιά του τοποθετεί διαφορετικά τον πήχη.
 -Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Από το αποτέλεσμά τους εξαρτάται η δημιουργία σταθερής, σοβαρής κυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Ακόμη εξαρτάται αν θα συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρωζώνη μαζί με τα άλλα κράτη της Ευρώπης ή θα οδηγηθούμε στο περιθώριο και στην πτώχευση. Στην απευκταία αυτή περίπτωση πέραν της οικονομικής κατάρρευσης θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στα εθνικά μας θέματα. Η Τουρκία καραδοκεί. Η ατμόσφαιρα μου θυμίζει τις εκλογές του Νοεμβρίου 1920.
Τα κόμματα που με τα εγκληματικά τους λάθη μας οδήγησαν σ’ αυτή τη κατάσταση, φοβάμαι, ότι ακόμη δεν καταλαβαίνουν τους τρομακτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν.
Δυστυχώς πέραν των ατελείωτων βερμπαλισμών εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να έχουν πρώτα το κόμμα και μετά την πατρίδα…
Πως γίνεται αυτοί που ψήφισαν τους όρους του μνημονίου να εγγυώνται την αλλαγή τους; Δικαιολογημένα δεν είναι δύσπιστος ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά που καλείται να βιώσει την κρίση και την απόγνωση;
-Όντως είναι δικαιολογημένος ο λαός και ιδιαίτερα οι νέοι. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί φτάσαμε στα μνημόνια. Γιατί φτάσαμε να χρωστάμε 350 δισ. €. Γιατί ανεχθήκαμε το κομματικό κράτος, τις απάτες του, τους νταβατζήδες… και γιατί τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά παρα ταύτα. 
Πάντως οι συνθήκες στην Ευρώπη δείχνουν να αλλάζουν. Η κατάσταση στην Ισπανία, την Ιταλία, η αλλαγή προέδρου στη Γαλλία, οδηγούν την Γερμανία σε μερική αλλαγή της άκαμπτης στάσης της. 
Άρα είναι δυνατές κάποιες αλλαγές στους όρους των μνημονίων. Πάντα όμως με συνεννόηση με τους εταίρους μας, όχι με τσαμπουκάδες περί καταγγελίας. Είμαστε πολύ μικροί για τέτοιες  «παλικαριές» και εκβιασμούς. Αλλά δεν είναι και ηθικό.  Να μην υπογράφαμε. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει σε μια ανάλογη περίπτωση: «Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να διαπράξει μία τόσο μεγάλη ατιμία».
Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός ψήφισε με θυμό, απαξίωση και διάθεση για τιμωρία των κομμάτων. Στις εκλογές της Κυριακής πρέπει να λάβει υπ όψη του την προσδοκία και την αντιμετώπιση της αυριανής μέρας;
-Ο θυμός, η απαξίωση, η διάθεση τιμωρίας - έστω και πολύ αργά -  είναι κατανοητά. Στις κρίσιμες όμως στιγμές για το μέλλον των παιδιών μας, αυτής της πατρίδας των 4.000 χρόνων, χρειάζεται ψυχραιμία, λογική. Πρέπει να αποφασίσει ο καθένας με βάση τα σημερινά και αυριανά δεδομένα και την αρχή «το μη χείρον βέλτιστον».
Φοβάστε προσωπικά κύριε πρόεδρε την ώθηση σε έξοδο απ’ την Ευρωζώνη με ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης κρατικής χρεοκοπίας;
-Δυστυχώς βρισκόμεθα προ της εξόδου από την Ευρωζώνη και μπροστά στη χρεοκοπία. Και αν - ω μη γένοιτο – κυριαρχήσει το θυμικό της λογικής, η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική. Τόσο εφιαλτική που ιδιαίτερα οι νέοι δεν μπορούν να την φανταστούν. Η σημερινή κατάσταση θα θυμίζει παράδεισο. Η ανεργία θα ανέλθει στο 35%, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες, ο πληθωρισμός θα πάει στα ύψη. Οι μόνοι χαρούμενοι: Εκείνοι που έβγαλαν τα χρήματα - παράνομα ή νόμιμα – έξω, οι Αμερικάνοι που θα ρίξουν το Ευρώ και όλοι θα αγοράζουν δολάρια, ο Σόρος που θα κερδίσει τα στοιχήματά του, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, και οι …άλλοι φίλοι μας.
Γι’ αυτό ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί δύο και τρείς φορές. Μετάνοια, μετά  το λάθος δεν υπάρχει.  
Το πλαφόν στην Θράκη είναι να βγουν 5 μουσουλμάνοι βουλευτές, να επιτευχθεί η μέγιστη εκπροσώπηση αν τα κουκιά μοιραστούν. Η Αθήνα πως αντιμετωπίζει το γεγονός και ποια είναι η δική σας άποψη για το σενάριο αυτό που ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δια ζώσης σε καφενεία και δημόσιους χώρους;
- Εξέφρασα την ευχή και ελπίδα στις προηγούμενες εκλογές οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να ψηφίσουν ελεύθερα με γνώμονα το καλό της κοινής μας πατρίδας. Δυστυχώς ο εκβιασμός του Προξενείου επικράτησε. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Μπαράν Μπουρχάν ότι “δεν προσκύνησα το Προξενείο, γι’ αυτό δεν βγήκα”. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί αλλά τα μηνύματα είναι αρνητικά. Πως αντιμετωπίζουν τα κόμματα την κατάσταση. Άθλια προτεραιότητα το κομματικό πάνω από το Εθνικό. Ντροπή.
Το μήνυμά σας;
-Τελειώνω με ένα μήνυμα σε κάθε πατριώτη – χριστιανό ή μουσουλμάνο – της Ροδόπης. Ψηφίστε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Είναι άξιος, ικανός, χρήσιμος για τη Θράκη. Παραμερίστε τις κομματικές σας προτιμήσεις. Πράξετε το σωστό με τη συνείδησή σας – αύριο θα νοιώσετε την ικανοποίηση ότι κάνατε το καθήκον σας.
Σας ευχαριστώ πολύ.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin