Friday, June 8, 2012

Νέα ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση του Ναυάρχου Ν.Παππά : Η Ελλάδα πέρασε και δυσκολότερες ακόμα στιγμές στην ιστορία της. Τις ξεπέρασε όταν οι ηγέτες της πρώτοι ξεπέρασαν τον διχασμό ...

Προς: Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων
Τους υποψήφιους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για βουλευτές

Κύριοι επίδοξοι κυβερνήτες του σκάφους ΕΛΛΑΣ.
Πέρασαν τρείς μήνες από την δημόσια παραίνεσή μου προς εσάς να δείξετε στην πράξη ότι γνωρίζετε και αποδέχεστε τα χαρακτηριστικά αλλά και τις ευθύνες του «ηγέτη».
Η ταπεινή μου φωνή αποδείχθηκε και αυτή, όπως και άλλων, «…βοώντος εν τη ερήμω.»
Στους τρείς αυτούς μήνες όμως ο καιρός «φρεσκάρισε» κι άλλο.
Το πλοίο κινδυνεύει να υποστεί βαριά αβαρία στο μάτι του Ευρωπαϊκού τυφώνα και εσείς συνεχίζετε να συζητάτε για το ποια πορεία πρέπει να πάρει.
Συνεχίζετε να απολαμβάνετε την προσωπική σας πολυτέλεια και να αναζητείτε την ικανοποίηση της πολιτικής σας ματαιοδοξίας την ώρα που πολίτες των οποίων εσείς θέλετε να ηγηθείτε αναζητούν πολύτιμα φάρμακα για να διατηρηθούν στη ζωή.
Η Ελλάδα πέρασε και δυσκολότερες ακόμα στιγμές στην ιστορία της.
Τις ξεπέρασε όταν οι ηγέτες της πρώτοι ξεπέρασαν τον διχασμό που ως κατάρα του γένους μας ταλανίζει και, ενωμένοι οι ίδιοι στο εθνικό συμφέρον, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή της κοινωνίας.
Με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τους επικοινωνιακούς εκβιασμούς, τους αδιέξοδους δογματισμούς, την αδράνεια, την αλαζονεία της μικρής ή μεγάλης εξουσίας σας και τις παλινδρομήσεις θέσεων και υποσχέσεων, έχετε πανικοβάλλει την κοινωνία.
Έχετε συνθλίψει κάθε συνεκτικό της παράγοντα γιατί στον πανικό επικρατεί σύγχυση και το ένστικτο της ατομικής επιβίωσης και όχι αυτό της αλληλεγγύης.
Έμειναν λίγες μέρες από τη νέα εκλογική διαδικασία.
Σταματήστε να διαλαλείτε αορίστως το τι θα κάνετε και πέστε στον λαό το πώς θα το κάνετε. Μην εκπέμπετε φρούδες ελπίδες. Δεσμευτείτε για την αποδέσμευσή σας από κάθε διαπλοκή και για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων τιμωρίας αυτών που καταχρώνται την εξουσία λυμαινόμενοι τον δημόσιο πλούτο.
Δώστε το παράδειγμα και ξεκινήστε από τον εαυτό σας. Παραιτηθείτε από τώρα των προκλητικών προνομίων, μισθών και συντάξεων, υποσχεθείτε τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών αλλά και των Υπουργών, Γραμματέων, παρακοιμώμενων και αργυρώνητων συμβούλων.
Εξασφαλίστε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη στη ζωή και στον θάνατο.
Εξασφαλίστε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας που με ευθύνη σας διασύρεται παγκοσμίως.
Αντιληφθείτε επιτέλους ότι το πλοίο ΕΛΛΑΣ είναι γερό σκαρί. Το πλήρωμά του σκληροτράχηλο και με αντοχή στις κακουχίες που απέδειξε επί αιώνες. Αλλά χωρίς μαγκιόρο καπετάνιο δεν ταξιδεύεται στον Ευρωπαϊκό Κυκλώνα…
----------

3 comments :

  1. «Εφυγε» ο Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του «Βέλους».....Μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της αντίστασης κατά της Χούντας....

    «Έφυγε» ο Νίκος Παππάς... Ο κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους», του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.

    Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.....http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=269327
    5/4/13

    ReplyDelete
  2. Κλειστό το δημαρχείο Κύμης για τον θάνατο του Ν. Παππά...

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Εύβοια για τον θάνατο του Νικόλαου Παππά, ο οποίος γεννήθηκε το 1930 στην Κύμη.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, μετά την ανακοίνωση της απώλειας του Ναύαρχου Ν. Παππά, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:

    - Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
    - Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9/4/13 και ακολούθως στην Παραλία Κύμης όπου θα γίνει και η ταφή του.
    - Το Δημαρχείο στην Κύμη να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 9/4/2013.

    ReplyDelete
  3. Κηδεύεται σήμερα ο ναύαρχος Ν. Παππάς...ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...

    Σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία του αντιχουντικού ναυάρχου Ν. Παππά με τιμές εν ενεργεία υπουργού, με εκατοντάδες πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών όπου εψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία.

    Μετά την εξόδιο ακολουθία η νεκρώσιμη πομπή θα μεταφερθεί στο αντιτορπιλικό ''ΒΕΛΟΣ'', ενώ η σορός του θα ταφεί στην Κύμη.

    Ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο σπίτι του. Υπήρξε κυβερνήτης του θρυλικού Βέλους, του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, και ένας από τους πρωτεργάτες της εθνικής αντίστασης εναντίον των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου.

    Νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΝΝΑ, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63810049
    9/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin