Wednesday, May 23, 2012

Μήνυμα ναυάρχου Παππά πρός τους νέους πολιτικούς: Να συνέλθετε ...

Mήνυμα - προτροπή προς τους νέους πολιτικούς ταγούς που θα αναδειχθούν από τις εκλογές «να συνέλθουν, να πάρουν τα μηνύματα και να αντιληφθούν ότι ζητάμε άξιο καπετάνιο» έστειλε από το κατάστρωμα του αντιπορπιλικού Βέλλος ο - τότε - κυβερνήτης του, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στη επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έδωσε μια σειρά πολιτικά μηνύματα για την πορεία του σκάφους «Ελλάδα»: Κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες που θα εκλεγούν από τις κάλπες «ενωμένοι να αναλάβουν την κυβέρνηση του σκάφους, να πλεύσουν μέσα στην ευρωπαϊκή φουρτούνα με ορμή και με πεποίθηση στην νίκη, με ασφάλεια προς το μέλλον, βέβαιοι ότι με ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης θα εξασφαλίσουν την ελευθερία και την ευημερία του ελληνικού λαού».



Χρησιμοποιώντας την ναυτική γλώσσα ο ναύαρχος Παππάς είπε ότι «όλοι πρέπει να αντιληφθούν - ντόπιοι και ξένοι "ότι δεν έχουμε μπαρκάρει στον Τιτανικό".

Να αντιληφθούν ότι ο λαός μας είναι πλήρωμα της Τριήρους Ολυμπιάς που μετέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου. Είναι - συνέχισε - «πλήρωμα του Αβέρωφ, συμβόλου της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο. Είναι πλήρωμα του Βέλους, συμβόλου της πίστης όλων των πολιτών, ένστολων και μη, στην Δημοκρατία και της υποχρέωσης να την προασπίζονται μέχρις εσχάτων.

«Τα σύμβολα αυτά», τόνισε, «απέδειξαν το τι μπορούν να πετύχουμε ως λαός, ενωμένοι, αποστασιοποιημένοι από κομματικές εξαρτήσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις και τυφλούς δογματισμούς».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Παύλος Αποστολίδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μέλη του του Κινήματος του Ναυτικού, και του πληρώματος του Βέλους, αντιστασιακοί κ.α. 
-------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin