Saturday, May 26, 2012

Παλαίμαχοι Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Κρήτες απόδημοι: Προσκύνημα στην ηρωική Κρήτη ...

Της ΒΙΒΙΑΝ ΜΟΡΡΙΣ (neoskosmos)
Εβδομήντα χρόνια μετά την ηρωική Μάχη της Κρήτης, παλαίμαχοι Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Κρήτες απόδημοι, από τρεις γενιές, επισκέφθηκαν την Κρήτη για να αποτίσουν φόρο τιμής σε κείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.
Ιερό προσκύνημα στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, αλλά και στην Ανθρωπιά του άμαχου πληθυσμού που έδειξε παντοιοτρόπως ότι κρύβει στα στήθη του μια λιονταρίσια καρδιά.
Άντρες, γυναίκες και παιδιά, τις μέρες της κατοχής, έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους συμμάχους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς.
Η αυτοθυσία και η γενναιότητα του κρητικού λαού αναγνωρίστηκαν από τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, καθώς επίσης και από τις οικογένειές τους που νοιώθουν σήμερα βαθιά ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους που βοήθησαν τους δικούς τους ανθρώπους.
Τα αισθήματα που τρέφουν προς τον γενναίο κρητικό λαό είναι επίσης αισθήματα  θαυμασμού και ειλικρινούς φιλίας που εμπνέουν τις νεότερες γενιές.
ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι Κρήτες της διασποράς και της Ωκεανίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που επέτυχαν να μεταδώσουν τη σημασία της ηρωικής μάχης της Κρήτης στις νεότερες γενιές, να τις εμπνεύσουν και να διατηρήσουν ζωντανούς και ακμαίους τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών. Παράλληλα με την κρητική πολιτιστική κληρονομιά, φρόντισαν να κρατήσουν ακμαία την πραγματική σημασία της Μάχης της Κρήτης, με ζωντανά παραδείγματα και παραστάσεις από τη μοναδική αυτή επίδειξη γενναιότητας και ανθρωπιάς.
Πολλά Κρητικόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς παίρνουν μέρος στους επετειακούς εορτασμούς, δεν είναι δε λίγα εκείνα που επισκέπτονται την Κρήτη και έχουν την ευκαιρία να δούνε και να εισπράξουν άμεσα την ευγένεια, την ανωτερότητα και τη ζεστασιά των ανθρώπων της μεγαλονήσου. Να ακούσουν από τους πρεσβύτερους και να δουν  αναπαραστάσεις των γεγονότων της εποχής εκείνης που οι άνθρωποι του νησιού δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά.
Ευλογημένοι όλοι εκείνοι που μπορούν να διακρίνουν και να μεταδώσουν τις πραγματικές αξίες της ζωής.
neoskosmos

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin