Wednesday, May 2, 2012

Η Π.Σ.Ε. ζητά αποζημιώσεις για τα ολοκαυτώματα στην Ήπειρο. «Αδιανόητη η στάση του Γερμανικού ΥΠ.ΕΞ…»

Την θέση, ότι άμεσα θα πρέπει να καταβληθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, προς τα θύματα των ολοκαυτωμάτων που έγιναν σε χωριά της Ηπείρου από τους Ναζί, εκφράζει σε ψήφισμά της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Είναι γνωστό, ότι οι θηριωδίες των Ναζί στην Ήπειρο έχουν αφήσει πίσω τους χιλιάδες θύματα, ενώ σήμερα, πολλά χωριά όπως τα Κομμένο, Κρυοπηγή, Παραμυθιά, Λιγγιάδες, Μουσιωτίτσα, Κεφαλόβρυσο, κ.α., έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά.
-

Προκλητική…
Παράλληλα, η Πανηπειρωτική σημειώνει, ότι η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, πως το θέμα καταβολής αποζημιώσεων προς την χώρα μας έχει κλείσει οριστικά, είναι προκλητική, άδικη και ανιστόρητη.
«Δεν έχει καταβάλει ούτε ένα μάρκο στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είναι προκλητική και εξοργιστική, γιατί αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού. Προφανώς αγνοεί ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΠΣΕ κ. Γιώργος Οικονόμου και ο Γ.Γ. κ. Ιπποκράτης Κατσένης.

Σιγήν ιχθύος…
Ακόμη, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών στην Ελλάδα, κατηγορεί την Πολιτεία για τη στάση της, λέγοντας, ότι μέχρι σήμερα τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα. «Η διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών  προς τη χώρα μας αποτελεί αναφαίρετο και ρητά αναγνωρισμένο δικαίωμά μας, που προσδιορίστηκαν από την διεθνή διάσκεψη ειρήνης των Παρισίων το 1946» υπογραμμίζει η ΠΣΕ.
Τέλος, θεωρεί ως ανεπίτρεπτη την επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας με τα ποσά του δανείου, που οι δυνάμεις της κατοχής υποχρέωσαν να τους παράσχει και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την καταβολή των οφειλομένων προς την Ελλάδα, «προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας».
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ1 :
 --------------- 

ΣΧΕΤΙΚΑ2 :
Από το κινηματογραφικό υλικό του Άγγελου Παπαναστασίου
Α) Εγκλήματα κατά της Ειρήνης
(Β) Εγκλήματα Πολέμου
(Γ) Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος
(Δ) Συνωμοσία

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin