Thursday, May 31, 2012

Το στίγμα της ημέρας. "Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι* ...


… «Σε αυτή τη συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία ευνοεί την φρενήρη αναζήτηση για αποδιοπομπαίους τράγους και ενισχύει τον φόβο της παρακμής “της γηραιάς Ηπείρου” αυτή η στρατηγική είναι πλέον πολύ αποτελεσματική.... Αυτή η νέα ακροδεξιά άνοιξε τον δρόμο για κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή να κερδίζουν ψήφους, ενώ προωθούν ανοιχτά τον “λόγο του μίσους”.
Αντιμέτωποι με αυτή τη φοβερή κατάσταση, που ενισχύεται πλέον με την εκλογή νεο- Ναζιστών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, διαβιβάζουμε την αλληλεγγύη μας: “Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι”.
Αρνούμαστε να το δεχτούμε αυτό. Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή έγχρωμοι να φοβούνται να τη ζωή τους εξαιτίας αυτού που είναι.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τα κόμματα, συνδικάτα κτλ να παλέψουν την ακροδεξιά με το να προωθήσουν το Ευρωπαϊκό όνειρο. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι αυτό το όνειρο χτίστηκε πάνω στα χαλάσματα του ναζισμού. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε το Ολοκαύτωμα. Το όνειρό μας είναι μια ήπειρος απαλλαγμένη από τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό”…

* Από την επιστολή διεθνών προσωπικοτήτων κατά της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο συνυπογράφουν ο Βρετανός κοινωνιολόγος,  Άντονυ Γκίντενς, ο νομπελίστας, Iταλός, Ντάριο Φο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρντ Κούχνερ, ο σκηνοθέτης, Άμος Γκιτάι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Έλι Βίζερ.



 -------------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Le Monde: «Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι»




No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin