Thursday, May 3, 2012

ΜΟΜΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΘΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ ...

03.05.2012: ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως γνωστόν, σε διαδικτυακή συνέντευξή του προχθές, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την Ρωσία πως "επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας". Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι "...διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία", αλλά στη συνέχεια και ως προς τις ρωσικές ενστάσεις για μη τήρηση δεσμεύσεων από την Αθήνα, είπε: "Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασε ο καιρός που παρενέβαιναν στα εσωτερικά μιας χώρας".

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέχισε αμφισβητώντας τις αποκαλύψεις των ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' και την εισαγγελική δίωξη για την γνωστή υπόθεση περί πιθανής απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή: "Καλά έκανε και παρενέβη ο εισαγγελέας για την υπόθεση Καραμανλή και συνωμοσιών, αλλά εγώ δεν πιστεύω σε αυτά. Όλα αυτά προκαλούν συζητήσεις εκτός Ελλάδος, και πρέπει να τα αποφεύγουμε".

Δεν υιοθετούμε από πλευράς μας όλα όσα κυκλοφορούν, ως φήμες, περί σύνδεσης των επιφυλάξεων Αβραμόπουλου για τη Ρωσία, με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν όντως σενάρια που προορίζουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο πρωθυπουργό μιας συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ώστε να περιθωριοποιηθεί πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Γεγονός παραμένει εν τούτοις πως λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης των ανησυχιών της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την απόφαση της κυβέρνησης για ένταξη της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα, με διατιθέμενες προς τούτο τις συστοιχίες ''Patriot''.

Eρωτηματικά αιωρούνται και από την θέση Αβραμόπουλου περί μιας Ρωσίας που "επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας", την ώρα πχ που κοινοτικοί αξιωματούχοι εύχονται ανοιχτά νίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές, την ώρα που παρεμβάσεις δυτικών δίνουν και παίρνουν, την ώρα που έχει εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία και αλωνίζουν στην Ελλάδα οι πάντες...

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin