Saturday, May 26, 2012

«Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία και ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ...

ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ...
Ο κ. Φράγκος πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα,αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία»
 
 Δεν αναφέρθηκε στην τάφρο του Έβρου λέγοντας ότι είναι επιχειρησιακό έργο που συνεχίζεται
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, ενώ στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη κατά την διάρκεια της επίσκεψής του παρακολούθησε την τελετή επίδοσης ξιφών στους αξιωματικούς του Δ΄ΣΣ. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κων. Ζιαζιάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε στρατόπεδα, καθώς και φυλάκια της ελληνικής μεθορίου των Φερών και άλλων περιοχών.

Η οργάνωση της σχετικής τελετής έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία των 650 αξιωματικών, ανδρών και γυναικών, στους οποίους επιδόθηκαν τα ξίφη, περιλάμβανε αγιασμό, αλλά και παρελάσεις τμημάτων του στρατού, της ιστορικής σημαίας, χαιρετισμό του υπουργού όπως και ανάγνωση διαταγής του αρχηγού ΓΕΣ που παρίστατο.


«Φίλοι και συγγενείς που παρίσταστε σ’ αυτή την σεμνή τελετή. Ως εκπρόσωπος της πολιτείας και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ήθελα να αναφέρω ότι όχι απλώς αποτελεί ιδιαίτερη χαρά σήμερα η απονομή των ξιφών στους αξιωματικούς μας, αλλά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όσους είχαμε αυτή την ευκαιρία να τους τα επιδώσουμε. Τα επιδώσαμε σε γυναίκες και άνδρες ικανούς οι οποίοι έταξαν την ζωή τους, την ύπαρξη τους για την υπεράσπιση της πατρίδος. Συγκράτησα από την προσευχή που ακούσαμε προηγουμένως τα «ειρηνοφόρα ξίφη», πλην όμως ο σεβασμιότατος συμπλήρωσε και ασπάζομαι απόλυτα αυτό που είπε, «να τα έχουμε και σε καλή κατάσταση λαδωμένα»...

Ένα είναι βέβαιο, ότι η άριστη προετοιμασία που πραγματοποιείται από όλους εσάς προκειμένου να αποτελέσουμε όχι απλώς μια ισχυρή δύναμη, μια παρουσία εδώ στην ακριτική περιοχή του Έβρου αλλά πράγματι την αποτροπή σε οποιονδήποτε επιβουλευτεί τα εδάφη μας ή αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία.Μπορεί η οικονομική συγκυρία να μην είναι η πλέον ευοίωνη, μπορεί οι παράγοντες να είναι δυσμενείς, για ένα όμως μπορούμε εμείς να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες, ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, είναι πιστές και αφοσιωμένες στο καθήκον τους, στη δημοκρατία και θα υπερασπιστούν την ελευθερία του τόπου.
Όλα μπορούν να επιτραπούν, ακόμη και οι απώλειες που έχουμε λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη η εθνική μας κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια, διότι ό,τι και αν απολέσεις στον οικονομικό τομέα είναι δυνατόν να το ανακτήσεις, αν όμως κάτι απολέσεις και διολισθήσεις γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αυτό δεν επανακτάται.
Με τη βοήθεια του θεού, της Παναγίας, προχωράμε, συνεχίζουμε το έργο μας με ψηλά το κεφάλι γιατί μπορούμε να ατενίζουμε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, γιατί με πίστη, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και ετοιμότητα, επιτελούμε το καθήκον μας. Θα ήθελα στο τέλος αυτής της μικρής παρέμβασης μου να καλέσω να αναφωνήσουμε, «ζήτω η Θράκη» είπε ο υπουργός κ. Φράγκος που βρισκόταν σε γνώριμο περιβάλλον.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΙ

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος που ευλόγησε την τελετή από την πλευρά του υπογράμμισε: «Εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και της όλης ακαταστασίας που επικρατεί στο κράτος μας, μερικές φορές εμφιλοχωρεί μέσα στη σκέψη πολλών ένας φόβος για τα εθνικά ζητήματα και κατά πόσο είμαστε εθνικά έτοιμοι οποτεδήποτε χρειαστεί να το αποδείξουμε. Νομίζω ότι μια τέτοια μέρα σαν την σημερινή όπου ο στρατός εμπιστεύεται τα ξίφη αυτά, τα ειρηνοφόρα μέσα, στα χέρια των αξιωματικών νομίζω ότι δίνει την απάντηση, ώστε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το ετοιμοπόλεμο είναι πάντα σε υψηλό βαθμό και ότι ο τόπος ο συγκεκριμένος παρά την οικονομική δυσπραγία δεν σταματάει και δεν ξεχνάει ποτέ να θυμάται ποια είναι η ευθύνη του απέναντι στην πατρίδα μας. Το ζήτημα είναι και η υπόλοιπη πατρίδα μας να μην ξεχνάει τις ακριτικές περιοχές και να μην περιορίζει το ενδιαφέρον της μόνο στα οικονομικά μεγέθη και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκείνο που χρειάζεται και έχει ως φρόνημα ο λαός μας είναι να παραμείνει αμείωτο, έτσι όπως το διατηρεί ο στρατός, ώστε και λαός και στρατός να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε απάντηση σε οποιονδήποτε επιβουλευτεί ποτέ οτιδήποτε».
Λιτή ήταν η δεξίωση που ακολούθησε στο στρατόπεδο, όπου οι αξιωματικοί άνδρες και γυναίκες με τις οικογένειές τους, απόλαυσαν την στιγμή, ενώ οι εκατοντάδες συγγενείς χειροκρότησαν τους στρατευμένους μας που παρέλασαν με άψογους σχηματισμούς ενώπιον του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού του ΓΕΣ.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Φραγκούλης Φράγκος που ήταν ιδιαίτερα άνετος και χαλαρός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μαζική παρουσία τους και το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν στην τελετή της απονομής των ξιφών στους Έλληνες και στις Ελληνίδες αξιωματικούς λέγοντας: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι δεν ήμασταν μόνοι μας η παρουσία σας. Βρίσκονταν εδώ οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και πολύς κόσμος, παρουσία του σεβασμιότατου Αλεξανδρουπόλεως και των λοιπών επισήμων. Η σημειολογία είναι μία και μόνη. Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε υπουργός πλέον αρχηγέ.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Είμαι ένας υπηρεσιακός υπουργός για ορισμένο χρόνο και η πατρίδα μας δεν νομίζω ότι ποτέ εκάμφθη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ειρηνικό έργο του στρατού κύριε υπουργέ, στον Έβρο. Ξεκινήσατε κάποια πράγματα ως αρχηγός.
Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Εγώ δεν θα αναφέρω τι έχω ξεκινήσει ως αρχηγός. Ξέρω ότι συμβιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες με τους Εβρίτες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και όπου μπορούμε να προσφέρουμε ή να παράγουμε αναπτυξιακό έργο, το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την ψυχή, γιατί πραγματικά μας αγαπάτε και εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγκεκριμένα για την τάφρο του Έβρου, έχουμε κάποιες εξελίξεις;
Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ».
Μελαχροινή Μαρτίδου

xronos gr



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin