Tuesday, May 29, 2012

Οι Σαψάλιες Αρχές και οι Παγκόσμιες Αξίες ...

Τι δηλώνει εδώ ο sapsalis?
"Στο άλλο δεν μπαίνω....Αρχή μου".
Ο Σαψάλης έχει τις αρχές του και το δηλώνει, μάλιστα,  με υπερηφάνεια.
Ποιες είναι όμως αυτές οι αρχές του, τι σχέση έχουν με τις Αξίες και τι είναι το άλλο?
Ας αρχίσουμε από το τελευταίο ερώτημα, το τι είναι το "άλλο", που δεν μπαίνει, πριν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις αρχές του και την σχέση τους προς παγκόσμιες Αξίες όπως προκύπτουν αυτές ανάλογα με τον χρόνο και σε κάθε περιοχή του πλανήτη μας.

Το άλλο, λοιπόν, ήταν κάτι ίδιο με το δικό του....
Πριν από χρόνια, γύρο στο 2005, κάποιο αμερικανικό πρόγραμμα επικοινωνίας, αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι, μετά από αναβάθμισή του, εμφάνισε μια χώρα με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ".  Ήταν το γνωστό PALTALK σε Έλληνες της διασποράς. Το χρησιμοποιούσαν για να έχουν μια κάποια επαφή με την πατρίδα και την γλώσσα. Μέχρι το 2005 πρόβλημα προσβολής σε εθνικό επίπεδο δεν υπήρχε. Σε επίπεδο όμως πολιτισμού και κουλτούρας τα πράγματα ήταν απελπιστικά. Η εμφάνιση της ονομασίας "Μακεδονία", στις χώρες της Ευρώπης, και η άρνηση του (PALTALK COM) να το διορθώσει σε FYROM, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ, απαντώντας ότι είναι αμερικάνικο πρόγραμμα και εφαρμόζει την αμερικάνικη πολιτική, πράγματι, προκάλεσε την οργή των Ελλήνων χρηστών. Η οργή  αυτή κράτησε 2-3 ημέρες και μετά συνέχισαν την καθημερινότητα τους εκεί χωρίς να τους ενοχλεί η αυθαιρεσία του "Αμερικάνου". Μείνανε λίγοι, απελπιστικά λίγοι, που με υπομονή και επίμονη ακύρωναν αυτήν την αυθαιρεσία, θυσιάζοντας χρόνο και χρήμα (σε ηλεκτρικό ρεύμα).
 
Το άλλο λοιπόν ήταν το ίδιο με αυτό του Σαψάλη. Ήταν η ίδια δήλωση/ακύρωση, ότι ο όρος "Μακεδονία" δεν μπορεί κατά τα νόμιμα να δηλώνει το νεοσύστατο κράτος της πΓΔΜ. Ο Σαψάλης  είχε τις δικές του αρχές και το δήλωσε με περηφάνια στις δύο γερόντισσες που άκουγαν την μουσική του:  "Στο άλλο δεν μπαίνω....Αρχή μου". Περίμενε την συμπαράσταση, την αλληλοβοήθεια, την συν-εργασία  και την αλληλεγγύη "του άλλου" ενάντια στην  αυθαιρεσία του "Δυνατού". Αμερικάνου ας πούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Αλλά ο ίδιος είχε αρχές που καμία σχέση δεν είχαν με τις παγκόσμιες αυτές Αξίες, θεμέλιο διαχρονικό επιβίωσης ομάδων, κοινωνιών, εθνών και συμμαχιών κρατών τελευταία. Οπωσδήποτε είναι δύσκολο να επεξεργαστεί το κάθε άτομο τις αρχές του υποσυνείδητου και να τις μεταλλάξει σε Αξίες ομάδας, κοινωνίας, έθνους και συμμαχίας. Και αυτό βέβαια, η μεταφορά τους στο συνειδητό, θα είναι η πρώτη φάση διότι το κυριότερο είναι η επαναφορά τους, επεξεργασμένων πια πίσω, στο υποσυνείδητο, με μορφή αντανακλαστικών.  Τότε μόνο λειτουργούν συνεκτικά και ευεργετικά για το σύνολο δίχως την αναγκαιότητα της καταδυνάστευσις του Νόμου.

Ο Σαψάλης λοιπόν εκείνα τα χρόνια που πάρθηκε η φωτογραφία ζητούσε από τους άλλους, Έλληνες και μη, Αξίες. Ο ίδιος όμως πρότασσε τις Αρχές
του. Τις δικές του Αρχές αποτέλεσμα θυμικής διαδικασίας  εγωισμού και  εγωκεντρισμού . Και εκείνοι και οι άλλοι, έτσι αφηρημένα,  του πήραν κάτι που θεωρούσε ότι ήταν ιδιοκτησία του (κεκτημένο) οπότε αντιμετώπισε την όλη κατάσταση σύμφωνα με τις Αρχές του. Το ναυάγιο δεν άργησε να έρθει. Αφού με τις δυο γερόντισσες ξευτέλισε και τον εαυτόν του και την πατρίδα του απέναντι στους πολυάριθμους Σκοπιανούς, στον χώρο εκεί, τα παράτησε. Ξαναπέρασε βέβαια μετά, παραμονές πρωτοχρονιάς του 2012, όπως φαίνεται από την κάτω φωτογραφία, για να δει πια ξεκάθαρα οτι υπάρχουν ατυχώς μεν πολλοί Σαψάλιδες, ευτυχώς όμως, υπάρχουν και άτομα με Αξίες, που  γνωρίζουν, αλλά  έχουν και την δυνατότητα,  το ένα συν ένα (1+1) αντί για δύο (2) να το κάνουν εκατόν δύο (102)......

-------------------------

[1]. Ο sapsalis είναι Έλληνας μετανάστης Αμερικής με καταγωγή από Σέρρες
[2]. sapsalis=σαψάλης=  şapşal= τουρκική λέξη που δηλώνει βλάκα, βλίτο.
[3].  MAGISSA KARDIA και  MISTRAL_123 : παρουσιάζονται μαζί με τον sapsali δύο ηλικιωμένες γερόντισσες από Καναδά και Αυστραλία. Χρήστριες του Paltalk αρκετά χρόνια και μέχρι πρόσφατα online. Δήλωναν 18 χρονών. Δεν είναι οι μοναδικές.
----------------

01011110011

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin