Wednesday, May 23, 2012

Η Ελλάδα θα ανασυγκροτηθεί μόνο με γερμανική πειθαρχία ...

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη (Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ)
Δεν θα θητεύσουμε στα σενάρια τρόμου και σε θεωρίες συνωμοσίας, που κατακλύζουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για την Ελλάδα. Οι σοβαροί και νηφάλιοι γνωρίζουν ότι έξοδός της από το ευρώ δεν συμφέρει στην Ε.Ε. και στην παγκόσμια οικονομία. Δεν συμφέρει στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία. Δεν συμφέρει ούτε στις ΗΠΑ, παρά τον άγριο πόλεμο που, διά του δολαρίου, εξαπέλυσε στο ευρώ, μόλις κυκλοφόρησε ως ενιαίο νόμισμα. Η ισχύς βρίσκεται στην ένωση, δηλ. σε ένα ισχυρό νόμισμα. Και το ευρώ είναι ένα ισχυρό νόμισμα.
Συνεπώς, συμφέρει σε όλους όπως η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ και στην Ε.Ε. Τότε γιατί όλα αυτά τα δημοσιεύματα και οι υποβολές περί της εξόδου της από το ευρώ; Για έναν σημαντικό λόγο: Να σταλεί ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα ότι, πρώτον, πρέπει να αποκτήσει μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Δεύτερον, να τηρήσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε διά του μνημονίου έναντι των δανειστών της. Τρίτον, οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία και να έρθουν στα σύγκαλά τους, αρχίζοντας να εργάζονται, επιτέλους, σκληρά.
Οι Μπαρόζο, Ρομπέι, Μέρκελ, Σόιμπλε και άλλοι εταίροι μας έχουν δίκαιο όταν διαμηνύουν ότι οι Έλληνες οφείλουν να αποφασίσουν τι θέλουν. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζιαν-Κλοντ Γιούγκερ, ήταν ωμός μεν αλλ’ ορθός στις προειδοποιήσεις του: «Εάν δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιήσει τους όρους τής Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, τότε, τέλος!». Δυστυχώς, ανεύθυνοι πολιτικάντηδες και άθλιοι δημαγωγοί υπόσχονται στους Έλληνες ότι θα… επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο, θα… αλλάξουν τις πρόνοιές του και δεν θα… πληρώσουν όσα οφείλουν στους δανειστές τους. Αυτοί οι λαοπλάνοι, που σπρώχνουν αδίστακτα τη χώρα στο βάραθρο της καταστροφής, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι πρώτη αρχή στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις είναι η αξιοπιστία και εξ αυτής η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η συνέπεια, με τις οποίες ένα κράτος υπερασπίζεται τις θέσεις και τα συμφέροντά του.
Γιατί οι εταίροι μας δεν ήθελαν να δανείσουν την Ελλάδα; Επειδή δεν την θεωρούν αξιόπιστη! Τους Έλληνες, τους αντιμετωπίζουν ως τους πλέον αναξιόπιστους Ευρωπαίους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι όροι του μνημονίου είναι επαχθείς. Βεβαίως και είναι επαχθείς αν σκεφτεί κανείς τις δεκαετίες ασωτίας, καταλήστευσης και λεηλασίας των κρατικών πόρων από ανεύθυνες κυβερνήσεις και λυμεώνες πολιτικούς. Έχει δίκαιο η Μέρκελ όταν ζητά από τους Έλληνες να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Αν η απάντησή τους είναι θετική, οφείλουν να συμμορφωθούν προς τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους. Έχει δίκαιο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε, όταν δηλώνει (στη γερμανική «Bild»): «Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό».
Αυτά, ας τα ακούσει ο δημαγωγός Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πολιτικάντηδες, που προσπαθούν να αναδειχθούν επενδύοντας στα δεινά του ελληνικού λαού. Να το ξαναπούμε, έστω και αν αυτό δεν αρέσει: Οι Έλληνες αδελφοί οφείλουν να αλλάξουν πλήρως νοοτροπία! Να ξεχάσουν και να διαγράψουν από το DNA τους αυτά που ήξεραν και έκαναν. Μόνο με σιδηράν γερμανική πειθαρχία, μεθοδολογία και εργατικότητα μπορεί να ορθοποδήσουν. Οφείλουν να επανακτήσουν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά τους και, κυρίως, την ηθική υπεροχή τους. Θα υποφέρουν! Πληρώνουν πανάκριβο τίμημα της συλλογικής και ατομικής μωρίας και ανευθυνότητάς τους. Αν αυτά δεν τα καταλαβαίνουν, τότε, «αποχαιρέτα την, την Ελλάδα που ήξερες…». 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin