Wednesday, May 9, 2012

Καταγγελία ότι Έλληνες διπλωμάτες εκφράζουν Αλβανικές θέσεις. Την ώρα που οι προκλήσεις των γειτόνων εντείνονται…

Τι αποκαλύπτει ο Δ. Περδίκης (Πρ. Β/Ηπειρωτικού Συλλόγου)-(proinoslogos gr)

• «Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες διπλωμάτες έχουν πλήρως ενστερνισθεί την αλβανική άποψη πως δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, αλλά Νότια Αλβανία, πως δεν υπάρχουν Βορειοηπειρώτες, αλλά ελληνόφωνοι μειονοτικοί»!
Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε αποκαλυπτικό του άρθρο ο Πρόεδρος της «Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» κ. Δημήτρης Περδίκης, ο οποίος αναφέρει μια σειρά από περιστατικά με Έλληνες αξιωματούχους, εγείροντας βεβαίως μέγα θέμα, για το αν υπάρχει ή όχι αλλαγή στάσης της Ελλάδας προς την Αλβανία. Και βέβαια, όλα αυτά γίνονται, την ώρα που οι Αλβανικές προκλήσεις προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό έχουν αυξηθεί ραγδαία, με το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. όμως να τηρεί σιγήν ιχθύος!

Ο Έλληνας Πρέσβης…
Όπως αναφέρει ο κ. Περδίκης στο άρθρο του, ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα κ. Νίκος Πάζιος παρεχώρησε συνέντευξη στην κρατική αλβανική τηλεόραση (TVSH), από την οποία ρωτήθηκε τι σημαίνει γι’ αυτόν «Βόρειος Ήπειρος» και τι «Πρωτόκολλο Αυτονομίας». Ο κ. Πάζιος δήλωσε ότι «η αναφορά σε θέματα του παρελθόντος και η ερμηνεία τους ανάλογα με το συμφέρον και κυρίως η χρησιμοποίησή τους από εθνικιστικούς κύκλους για τους δικούς τους σκοπούς, όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη αλλά είναι επικίνδυνη». Σε άλλη ερώτηση για την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου (Προέδρου της «Ομόνοιας» Κορυτσάς), ο κ. Πάζιος απάντησε πως δεν σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Στο Αργυρόκαστρο…
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Περδίκη, ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης, σε συνέντευξη στην βορειοηπειρωτική εφημερίδα «Το Όραμα», αναφέρει ότι «τα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι δεδομένα και απόλυτα σεβαστά και υπό την έννοια αυτή επιβάλλεται η περιθωριοποίηση όλων εκείνων των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που αμφισβητούν το σημερινό στάτους κβο και με τις αναχρονιστικές αλυτρωτικές αντιλήψεις τους δηλητηριάζουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά».

Επιλέγει την ονομασία της…
Παράλληλα, ο κ. Περδίκης καταθέτει και την δική του εμπειρία, σημειώνοντας, ότι πριν λίγες εβδομάδες συναντήθηκε στους Αγίους Σαράντα με τον νέο πρόξενο και άκουσε και ο ίδιος τις παραινέσεις του, πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος Βόρειος Ήπειρος επειδή δεν αρέσει στους Αλβανούς να τον ακούνε!
«Απάντησα στον Πρόξενο, πως παντού στην Ευρώπη η κάθε μειονότητα επιλέγει την ονομασία της περιοχής της όπως αυτή την εκφράζει και όχι όπως επιθυμεί η κεντρική εξουσία του κράτους όπου αυτή διαβιεί» αναφέρει ο κ. Περδίκης, που σημειώνει ακόμη, ότι η τακτική της υποχωρητικότητας και του «δεν διεκδικούμε τίποτα» έχει ήδη εφαρμοστεί στις σχέσεις μας με την Τουρκία, με απόλυτη αποτυχία.

proinoslogos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin