Thursday, May 17, 2012

Η ευθύνη είναι δική μας ...

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου (ethnos gr)
Τελικά τίποτα το ανατρεπτικό δεν συνέβη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και η χώρα βρίσκεται από χθες σε προεκλογική περίοδο. Στη διάρκειά της θα ειπωθούν πολλά και θα ακουστούν περισσότερα. Αλλά ήδη μπορούμε να προβλέψουμε με απόλυτη ασφάλεια ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση θα έχει μια βασική διαφορά από την προηγούμενη: θα καθορίσει με τελεσίδικο τρόπο εξελίξεις και καταστάσεις που θα επηρεάσουν για δεκαετίες την πορεία του τόπου.
Πριν από οκτώ μήνες, στα τέλη Οκτωβρίου του 2011, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ρίξει την ιδέα του δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει ή όχι τη δανειακή σύμβαση.
Μέρκελ και Σαρκοζί του υπέδειξαν ότι αυτό σημαίνει επιλογή ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωζώνη, και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Ο Παπανδρέου κατηγορήθηκε ότι διέπραξε την γκάφα της ζωής του, ότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και σταδιακά οδηγήθηκε στην παραίτηση.
Τελικά, το «ολέθριο λάθος» θα διαπραχθεί τον επόμενο μήνα, γιατί εκείνο για το οποίο ουσιαστικά θα ψηφίσουμε είναι το αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στη δραχμή. Ο Σόιμπλε το έθεσε όσο πιο ωμά γίνεται. Και όποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική, το αντιλαμβάνεται. Οσοι πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να παρακολουθούν τα δικά μας μικροκομματικά παιχνίδια και να μας δίνουν παρατάσεις αναμένοντας να δουν αν και πότε θα σοβαρευτούμε, δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
Και σ' αυτό και μόνο θα σταθώ σήμερα. Στο γεγονός ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και η ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει θα ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο εκλογικό σώμα. Τα κόμματα και οι πολιτικοί ευθύνονται για πολλά, αλλά δεν είναι αυτοί που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας. Το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο ο ελληνικός λαός. Κι αυτήν τη φορά θα αποφασίσει με την ψήφο του οριστικά και τελεσίδικα. Αυτό να μην το ξεχνάμε.
Οπως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι τέτοιες ώρες χρειάζεται σοβαρότητα. Και η αναγκαιότητα αυτή δεν υπηρετείται με αστειότητες όπως αυτές στις οποίες διέπρεψε ο Καμμένος. Τόσο με τις ανοησίες περί συνωμοσίας μέσα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και με τις φαιδρότητες για σχηματισμό κυβέρνησης. Ελεος.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin