Wednesday, May 16, 2012

Δήλωναν ως δικά τους βουνά και λαγγάδια και έπαιρναν επιδοτήσεις ...

Ακόμη και το φαράγγι της Σαμαριάς είχαν δηλώσει σαν ιδιοκτησία τους ορισμένοι επιτήδειοι προκειμένου να εισπράττουν επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλες εκτάσεις σε όλο το νησί, όρη και βουνά, έχουν δηλωθεί ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες προκειμένου να εισπράττονται εξισωτικές αποζημιώσεις από κτηνοτρόφους.
Η μεγάλη αυτή απάτη, ο φάκελος της οποίας έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάση Καρούντζο, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της διεύθυνσης Δασών Χανίων, όπως αναφέρει σήμερα το cretalive.gr

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου, το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου.
«Είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε. Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζος, υπογραμμίζοντας ότι οι πρώτες πληροφορίες δόθηκαν ανώνυμα στη διεύθυνση Δασών Χανίων η οποία ερεύνησε το θέμα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin