Saturday, May 26, 2012

Μπεσίμι: Θα αρχίσουμε εντατικό διάλογο με την Ελλάδα ...

Μάιος 26, 2012.
Σκόπια.
Ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα, ανέφερε ότι η πρώτη πόρτα που θα χτυπήσει μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο θα είναι της Ελλάδας, με την οποία θα επιδιώξει έναν εντατικό διάλογο, όπως υποστηρίζεται αυτός από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας.

«Με την Ελλάδα θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε το διάλογο, έναν εντατικό διάλογο για να ξεπεραστούν οι διαφορές και σίγουρα θα έχουμε την υποστήριξη των άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Αυτό πρέπει να κάνουμε στο άμεσο μέλλον. Για να ξεπεραστεί αυτό το ανοικτό ζήτημα, θα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας (εμείς και η Ελλάδα) ως εταίρους στη λύση και όχι ως δύο αντίπαλες πλευρές σε ένα θέμα», είπε ο Μπεσίμι.


Επεσήμανε ότι η FYROM είχε υψηλότερες προσδοκίες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, αν και η διεύρυνση δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά επειδή η διαφορά με την Ελλάδα παραμένει άλυτη, ανέφερε στο ράδιο Εβρόπα.


Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μια μοναδική προοπτική για τη FYROM.

--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin