Tuesday, May 8, 2012

Έκθεση με θέμα την ελληνική σημαία ...

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα δουλειά του Micha με τίτλο "Αφύπνιση" και θέμα την Ελληνική σημαία …
– κάτι παραπάνω από πατριωτικό σύμβολο την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7:30μ.μ.

Η ελληνική σημαία παρουσιάζεται στα έργα του καλλιτέχνη ταλαιπωρημένη και σκουριασμένη. Ο Micha χρησιμοποιεί την αισθητική αξία της σκουριάς η οποία μεταβάλλεται συνειρμικά σε σύμβολο διάβρωσης, αλλοίωσης, παραμέλησης και καταστροφής.


Ωστόσο, στόχος του καλλιτέχνη είναι να περάσει το μήνυμα ότι η σκουριά δεν οδηγεί αποκλειστικά στην ολοκληρωτική σήψη και καταστροφή αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν προειδοποίηση και σημείο εκκίνησης επαναφοράς και αναδόμησης. Άρα η σκουριά είναι και αφορμή αφύπνισης που στόχο έχει την αποκατάσταση του συμβόλου μέσω της σκληρής δουλειάς στην αρχική, σταθερή αλλά και καθαρή κατάσταση του.

Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στη Γκαλερί Σκουφά, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν την περίπλοκη και μοναδική τεχνική που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης για να ανασχηματίσει τη σκουριά. Οι πολύπλευρες ικανότητες του Micha του δίνουν την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλεία του μέσα από διάφορα υλικά και τεχνικές όπως υδατογραφίες, καμβάδες αλλά και γλυπτά από fibreglass, τα οποία χειρίζεται με έλεγχο και εκφραστικότητα.

Η κρυμμένη σημασία της σκουριάς λάμπει σε μια σειρά έργων από οξειδωμένες Ελληνικές σημαίες. Όλα αυτά τα έργα υπογραμμίζουν πως μια σκουριασμένη επιφάνεια δεν παραπέμπει στην καταστροφή και την απόρριψη αλλά στον ανασχηματισμό, την αναγέννηση, την αναζωογόνηση και πάνω απ’ όλα την ελπίδα. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Micha, «Μια σημαία φτιαγμένη από χρυσό έχει την ίδια αξία με μια σημαία φτιαγμένη από σκουριά». 
culturenow.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin