Sunday, May 6, 2012

Ντοκιμαντέρ της Δούκισσας του Γιορκ, εξοργίζει την Άγκυρα ...

Αρχισε στην Άγκυρα η δίκη της Δούκισσας του Γιορκ η οποία κατηγορείται για μυστική βιντεογράφηση ορφανών παιδιών στη Τουρκία. 
Η δίκη της Σάρας Φέργκουσον διεξάγεται ερήμην της αφού αρνήθηκε να μεταβεί στην Τουρκική πρωτεύουσα και την υπεράσπιση της ανέλαβε τουρκική νομική ομάδα. Οι κατηγορίες αφορούν τη βιντεογράφηση μέσα σε ορφανοτροφεία στην 'Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη ορφανών παιδιών. 
Η Δούκισσα μετέβη στη Τουρκία με τηλεοπτικό συνεργείο για την ετοιμασία ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στη Βρετανία το Νοέμβριο του 2008.


Στο ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν σκηνές που έδειχναν ορφανά δεμένα σε κρεβάτια και χωρίς τροφή. Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε ζωηρές αντιδράσεις στη Τουρκία με τις αρχές να κατηγορούν τη Δούκισσα για προσπάθεια δυσφήμισης της χώρας.Η ίδια διέψευσε αργότερα ότι αυτή ήταν η πρόθεση της αλλά επισκέφθηκε τη Τουρκία ως μητέρα και έχει πεισθεί ότι ορφανά τύγχαναν κακομεταχείρισης. Η δίκη της θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και εάν βρεθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.
Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση έκδοσης της Δούκισσας στη Τουρκία.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin