Thursday, May 3, 2012

«Ο Ομπάμα εργάζεται σκληρά για να λύσει τη διαφωνία του ονόματος» υποστηρίζει σύμβουλός του ...

Η Ελισάβετ Σίρβουντ-Ράνταλ, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου υποστήριξε με δηλώσεις της ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εργάζεται πολύ σκληρά για να επιλύσει τη διαφωνία, του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας.

Η Σίρβουντ-Ράνταλ είπε ότι η διαμάχη για το όνομα είναι ένα από τα πολλά θέματα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις εργασίες του, παρακολουθώντας τις προτάσεις του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.


«Δουλεύουμε πολύ σκληρά στο παρασκήνιο για να επιτευχθεί μια λύση στο αδιέξοδο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν τον πρόεδρο είναι και αυτό του ζητήματος της ονομασίας.


Έχει ενημερωθεί προσωπικά εμπλεκόμενος σε συζητήσεις με τα βασικά μέρη αυτού του θέματος, που δυστυχώς (τα μέρη) δεν οδηγήθηκαν στην υπέρβαση της διαφοράς με το όνομα, ώστε να τεθεί το ζήτημα της χώρας αυτής στη Συνδιάσκεψη του Σικάγου, συνεχίζουμε, όμως, να ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα λυθεί, ώστε η FYROM να πάρει τη θέση της ως μέλος στο ΝΑΤΟ», είπε η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ.


Η δήλωση αυτή ενείχε τη θέση απάντησης σε ερώτηση που είχε θέσει εκπρόσωπος της Σλαβικής Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

-- Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
----------------
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М SITES):

Шервуд-Рандал: Обама работи напорно зад сцената за FYROM (sitel)

Обама работи многу напорно за надминување на спорот со името меѓу FYROM и Грција, тврди неговата советничка Елизабет Ширвуд - Рандал.(kurir)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin