Friday, June 1, 2012

635 ψήφους πήρε η Χρυσή Αυγή στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και 335 ψήφους στο Δίστομο ...

Ποιος θα το πίστευε πως στους τόπους σύμβολα για τις θηριωδίες που υπέστησαν από τον ναζισμό θα υπήρχαν πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Ομως είναι αλήθεια και αυτό πρέπει να προβληματίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία.
Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν 848 κάτοικοι και 200 κάτοικοι από τα γύρω χωριά ενώ η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.

Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ει­ρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξα­κολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.

Μάλιστα ακόμη και σήμερα στην πόλη των Καλαβρύτων δεν παίζει δυνατά μουσική σε ένδειξη πένθους ενώ οι κάτοικοι δεν απλώνουν τα ρούχα τους από την πλευρά του μνημίου σε ένδειξη σεβασμού.
Στα Καλάβρυτα λοιπόν η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 635 πολίτες.
Στο Δίστομο της Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 έγινε μια ακόμη άγρια σφαγή άοπλων πολιτών. Οι ναζί του Χίτλερ εκτέλεσαν 218 πολίτες, ανάμεσά τους ανήμπορους γέρους, έγκυες γυναίκες και αβάπτιστα μωρά.
www.newsit.gr
----------------------

--------------

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας : Δεν συμμετείχε στην ορκωμοσία o Ανδρουλάκης λόγω Χρυσής Αυγής

Δεν ορκίστηκε σήμερα - Πέμπτη (17-5-2012) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης καθώς δε συμμετείχε στην τελετή, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο

Μάλιστα όσο διαρκούσε η τελετή της ορκωμοσίας παρέμενε έξω από την αίθουσα της ολομέλειας, ωστόσο προσήλθε στην υπηρεσία του Μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις. Έτσι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ορκιστεί αύριο - Παρασκευή.
 
 
-----------
Δεν ορκίστηκε βουλευτής ο Μίμης Ανδρουλάκης λόγω της Χρυσής Αυγής

Δεν συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, ο κ. Ανδρουλάκης παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.

Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του Μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.

Έτσι, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ορκιστεί αύριο, όταν η Βουλή συνεδριάσει για την εκλογή προεδρείου.

 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin