Friday, April 27, 2012

Γιορτάζουν την έναρξη της γεώτρησης στα κατεχόμενα (VIDEOsigmalive) ......

Με πανηγυρικούς τόνους υποδέχθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο Τούρκοι και τουρκοκύπριοι  την έναρξη της γεώτρησης για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Η γεώτρηση έχει το όνομα “Turkyurdu-1”, που σημαίνει πατρίδα των Τούρκων και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο σε έξι μήνες.


Στην τελετή παρέστησαν ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ και ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν.
Ολοι απήθυναν ομιλίες ενώ ακολούθησε και συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Αρτεμις Καγιά στην κατεχόμενη Βοκολίδα όπου δόθηκαν λεπτομέρειες για το έργο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν είπε ότι το έργο θα βοηθήσει το ψευδοκράτος να έχει επάρκεια ενέργειας και με βάση τη συμφωνία, θα καρπωθεί μόνο μέρος των κερδών.


Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε τη γεώτρηση, «έργο ειρήνης», προσθέτοντας ότι ακόμη και αν δεν εντοπιστεί φυσικό αέριο, η γεώτρηση θα δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον γεωλογικό χάρτη της «ΤΔΒΚ».


Την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της Αγκυρας στο ψευδοκράτος εξέφρασε ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στα οφέλη που θα προκύψουν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.


Ισχυρίστηκε ότι ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες, «η ε/κ διοίκηση μονομερώς άρχισε τις γεωτρήσεις» και ότι Τουρκία και ψευδοκράτος υπέγραψαν λεγόμενες συμφωνίες ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Τ/κ.


Ο κ. Κιουτσιούκ υποστήριξε ακόμη ότι οι Ε/κ αρνούνται να διαμοιραστούν τον πλούτο του νησιού ενώ μίλησε για δήθεν απροθυμία της «νότιας Κύπρου» και του Χριστόφια ο οποίος συνέδεσε το θέμα της γεώτρησης στο οικόπεδο 12 με τις προεδρικές εκλογές.


Είπε ότι ο πλούτος του νησιού ανήκει στους «λαούς» της Κύπρου που ζουν, όπως ανέφερε, στο νησί εδώ και αιώνες, προσθέτοντας ότι μετά τη λύση, τα οφέλη μπορούν να διαμοιραστούν.


Αναφορά έκανε και στην έκρηξη στο Μαρί, λέγοντας ότι «τότε η Νότια Κύπρος πήρε ρεύμα από εμάς».


Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας ερωτηθείς εάν τα οφέλη θα διαμοιραστούν με τους Ε/κ, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης έχει δεσμευτεί ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ για διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου σε ολόκληρο το νησί.


Μίλησε επίσης για έμμεσες προτάσεις της Ε/κ πλευράς για συνεργασία για να συμπληρώσει ότι συνομιλητής των Ε/κ είναι το ψευδοκράτος και ενδεχόμενη συνεργασία θα ήταν εποικοδομητική.


 Για μετατροπή του ψευδοκράτους σε ενεργειακό κόμβο, μίλησε ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν, υπενθυμίζοντας ότι παράλληλα με τις γεωτρήσεις, θα μεταφερθεί νερό και ηλεκτρισμός από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Μίλησε ακόμη και για ενδεχόμενη συμφωνία «Νότιας Κύπρου», όπως είπε, με την Τουρκία και το ψευδοκράτος , λέγοντας ότι το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφερθεί μέσω αγωγών από την Τουρκία και τα κατεχόμενα.


Aντιδράσεις


 Παράνομη χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση τη γεώτρηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει έλλειψη βούλησης για λύση στο Κυπριακό από μέρους Αγκυρας και τ/κ ηγεσίας.

'Η Τουρκία και η τ/κ ηγεσία παρανομούν, προχωρώντας σε γεώτρηση στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου. Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν Τουρκία και τ/κ ηγεσία όπως αυτή με τη γεώτρηση αποδεικνύουν έλλειψη βούλησης εκ μέρους τους για επίτευξης λύσης στο Κυπριακό'', ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.


 Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση προβαίνει στις δέουσες παραστάσεις και διαβήματα για την νέα παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας. 
--------------
video sigmalive com 

Παράνομη γεώτρηση κατεχόμενα

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin