Tuesday, April 10, 2012

ΥΠΕΞ Κύπρου: «Πυροτέχνημα οι τουρκικές έρευνες υδρογονανθράκων στα κατεχόμενα» ....

Επιμέλεια: Μαρία Στυλιανού (sigmalive com)
-
Κενή περιεχομένου χαρακτήρισε η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, την κίνηση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσουν σε έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχές των κατεχομένων.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι», η κυρία Μαρκουλλή ανέφερε ότι Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου που έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στα κατεχόμενα,  δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα μέσα για να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στη θάλασσα.

Για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνησε, πρόσθεσε η υπουργός, θα πρέπει να έλθουν σε συμφωνία με ξένες εταιρείες, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, καμία ξένη χώρα ή εταιρεία δεν θα προχωρούσε σε ερευνητική γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Άρα, κατέληξε η υπουργός εξωτερικών, η μόνη κίνηση στην οποία μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία είναι μια γεώτρηση στο έδαφος, με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ικανοποιήσει τα αισθήματα της κοινής γνώμης στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.
Η κυρία Μαρκουλλή αναφέρθηκε και στις παραστάσεις, στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο εξωτερικών για να καταγγείλει τη στάση της Τουρκίας.  «Όλα τα διαβήματα έχουν γίνει, τρόπος για να παρέμβει η διεθνής κοινότητα για να αποτρέψει τις τουρκικές έρευνες στα κατεχόμενα δεν υπάρχει, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε τα διαβήματα», κατέληξε η υπουργός. 
---------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin