Thursday, April 19, 2012

Πολωνός πολιτικός: «Η διεθνής κοινότητα και η Ελλάδα ταπεινώνουν τα Σκόπια» ...

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Tadeusz Mazovjecki  σε συνομιλία στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutsche Welle» ανέπτυξε τις απόψεις του,  για τη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, την κατάσταση στα Βαλκάνια και τις γερμανο-πολωνικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ονόματος της FYROM είπε χαρακτηριστικά:
«Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί ταπεινώνεται αυτή η μικρή χώρα στερώντας το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται με το "συνταγματικό της όνομα". Νομίζω ότι οι Έλληνες σε αυτό το θέμα είναι λίγο υπερευαίσθητοι και η διεθνής κοινότητα, γενικά, συνεχίζει να ταπεινώνει τη χώρα, αποκαλώντας την με αυτό το τεχνικό όνομα. Προσωπικά διαφωνώ», δήλωσε ο Μαγιοβιέσκι στη συζήτηση που έγινε με αφορμή τα 85α γενέθλιά του.
 
Υπενθυμίζεται ότι Μαγιοβιέσκι στις αρχές του δεκαετίας του ’90 του περασμένου αιώνα, ήταν ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα Βαλκάνια.

«Η τότε κατάσταση στα Βαλκάνια είναι για παραδειγματισμό, με τα αρνητικά γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν και  για το πως ξεπεράστηκαν ορισμένα ζητήματα με αμοιβαίες εχθροπραξίες. Ο πόλεμος τελείωσε, αλλά η συνύπαρξη μεταξύ των λαών των Βαλκανίων εξακολουθεί να μην είναι η ιδανική», είπε ο Πολωνός πολιτικός, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin