Wednesday, April 25, 2012

Η Τουρκία για τις δηλώσεις Ομπάμα σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων (Εκφράζει "βαθιά λύπη")...

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την Τρίτη  τη «βαθιά του λύπη» για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει «πλήρης αναγνώριση» της Αρμενικής Γενοκτονίας το 1915 επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χαρακτηρίζοντάς τις διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.

Η Τουρκία θεωρεί «τη δήλωση, που διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα, ως πολύ προβληματική ως προς όλες τις πλευρές της και εκφράζει την βαθιά της λύπη», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες δεν αντανακλούν «παρά μόνον μία άποψη», υπονομεύουν τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία.

«Θα αναμέναμε από έναν σημαντικό σύμμαχο όπως οι ΗΠΑ να μην επιδεινώνει το πρόβλημα, υιοθετώντας μία προσέγγιση που θα έβλαπτε τις τουρκοαρμενικές σχέσεις, αλλά απεναντίας να συμβάλει σε μία λύση κατά τρόπον εποικοδομητικό», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin