Tuesday, April 24, 2012

Μπλόκο στην έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη βάζει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ...

Διπλωματικό θρίλερ....

Αθήνα: Σε διπλωματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς το θέμα της ονομασίας φαίνεται πως μπαίνει εμπόδιο στην έκδοσή του από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι ελληνικές Αρχές επικαλούμενες την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί εκδόσεων εγκληματιών έχουν απευθυνθεί προς τις Αρχές της ΠΓΔΜ(FYROM), ζητώντας να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.



Ωστόσο, τα έγγραφα με τα στοιχεία των δικογραφιών για τον Μάκη Ψωμιάδη πηγαινοέρχονται από την Εισαγγελία Εκδόσεων στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της ΠΓΔΜ. Τα συνοδευτικά έγγραφα στην αρχή ήταν μεταφρασμένα στη γαλλική γλώσσα, όπως απαιτεί η Συνθήκη των Παρισίων. Στη συνέχεια ζητήθηκε να διαβιβαστούν μεταφρασμένα και στα αγγλικά, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησαν να απαλειφθεί ο όρος FYROM (ARYM)*.


Το τελευταίο αυτό γεγονός, φαίνεται ότι σήμανε συναγερμό σε επίπεδο διπλωματικό και δικαστικό.


Είναι χαρακτηριστικά ότι σε όλες τις ανταλλαγές κρατουμένων που είχαν προηγηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, τα αιτήματα είχαν προχωρήσει χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η ονομασία.


Για την εξέλιξη της υπόθεσης -κατά τις ίδιες πληροφορίες- έχει ενημερωθεί και η Eurojust, καθώς έχει αρχίσει ήδη να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έκδοση του κατηγορούμενου. Μέχρι τις 15 Μαΐου οι Αρχές της ΠΓΔΜ θα πρέπει να έχουν αποφασίσει αν θα τον αφήσουν ελεύθερο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, αν θα αποφασίσουν να παραταθεί η κράτησή του ή αν θα ικανοποιήσουν έστω στο παρά πέντε το αίτημα της χώρας μας.


Για τον λόγο αυτό ήδη έχει κινητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση και μέσω του υπουργείου Εξωτερικών έχει ζητήσει επισήμως να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
*(ARYM) :Ancienne République yougoslave de Macédoine

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin