Monday, April 2, 2012

Αυστραλία: Κίνημα της Διασποράς για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας ....

Μία κίνηση στη Μελβούρνη με στόχο να συμβάλουν στη σταδιακή ανοικοδόμηση της Ελλάδος δημιούργησαν ομογενείς επιστήμονες, νέοι και νέες της δεύτερης γενιάς.

Πρόκειται για την «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» για τον Ελληνισμό που στοχεύει στην «Διαφάνεια και την Κοινωνική Δικαιοσύνη» και είναι μια παγκόσμια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από Ελληνες της Διασποράς και επιδιώκει να συμβάλει στην λήψη κοινών πρωτοβουλιών για την δημιουργία ενός ανοιχτού και γόνιμου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου και ακτιβισμού που θα αναζητεί και θα προβάλει εναλλακτικές λύσεις στο σημερινό αδιέξοδο και στα προβλήματα που μαστίζουν τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα.
Δεύτερον θα συμβάλει στην ενότητα, δικτύωση και άμεση δραστηριοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του Ελληνισμού, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, την εξυγίανση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα εθνικά θέματα και την οικολογία.
O σκοπός της οργάνωσης, όπως λένε οι ιδρυτές της, είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας και στην πάταξη της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.
Η οργάνωση πιστεύει πως μια πραγματική εθνική ανασυγκρότηση πρέπει να εμπνέει και να κινητοποιεί τις οικουμενικές δυνάμεις του Ελληνισμού και ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς πρέπει να αποτελεί κύτταρο αναδημιουργίας της Ελλάδος, να έχει ενεργό συμμετοχή, να προβάλει καινοτόμες ιδέες, νέα οράματα και ένα νέο είδος πολιτικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς που θα προσδίδει στην Ελλάδα νέα ελπίδα και νέα προοπτική.
Η «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» ξεκινά ομιλίες σε όλη την Αυστραλία, με πρώτη στάση τη Μελβούρνη την 3η Απριλίου 2012 στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη Βικτώριας και το Μάϊο 2012 στο Σύδνεϊ και την Αδελαίδα.
Το θέμα της πρώτης ομιλίας είναι «Η Ελλάδα και το Χρέος: Το Νέο Μνημόνιο (ΙΙ) και η Ανάγκη Ριζοσπαστικών Αλλαγών» και ομιλητής είναι ο εκ των ιδρυτών της, Βασίλης Γιαβρής (Δικηγόρος & Πολιτικός Επιστήμονας).


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin