Sunday, April 29, 2012

AKΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ''ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ'' & ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ''ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ...

του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η αριστερά σιγά σιγά πεθαίνει στην χώρα αυτή. Καθόλου όμως σίγουρο δεν είναι αυτό, από τα όσα βλέπουμε να γίνονται στην προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε. Όταν επί δεκαετίες στην χώρα μας η πολιτική βία έχει ταυτιστεί με την αριστερά, όταν έχουμε ανθρώπους δολοφονημένους από ακροαριστερούς και αναρχικούς, όταν έχουμε πληθώρα τρομοκρατικών οργανώσεων, όταν ακόμη κάποιοι από εμάς θυμούνται τους νεκρούς της Marfin...

Όταν τα “γιαουρτώματα” των πολιτικών γίνονται μόδα, όταν η τρομοκρατία στα πανεπιστήμια κατά των “αντιφρονούντων” από την αριστερά είναι ο κανόνας, όταν καίγονται βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, όταν αριστεριστές κάνουν πορείες καταστρέφοντας και καίγοντας, υπό την διακριτική ματιά της αστυνομίας, δεν τρέχει σχεδόν τίποτε.
Υπάρχει μία τουλάχιστον σιωπηλή αποδοχή των “επαναστατικών” τάσεων που κάποιοι εμφανίζουν. Όταν όμως ο Πέτρος Ευθυμίου δέχεται “επίθεση” με καφέδες και νερά, από “χρυσαυγίτες” τότε έχουμε σχεδόν απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτό τουλάχιστον θα μπορούσε να εκτιμήσει κανείς από την δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση. Πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης – ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι πολιτικά – δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια ενώ έπινε καφέ με την γυναίκα του, τα μήντια και η κοινωνία αποδέχθηκαν την είδηση μάλλον με ένα ελαφρύ μειδίαμα.

Βλέπετε, οι δράστες στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, από την αριστερά. Τα όσα έγιναν στο Μαρούσι, στην πλατεία, με τον Πέτρο Ευθυμίου, δεν ήταν παρά μία μικρή αντανάκλαση του τι σημαίνει πολιτικός ακτιβισμός για την αριστερά. Και ξεσηκώθηκαν με δάκρυα στα μάτια από οργή, οι δημοσιογράφοι, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, για να μας πείσουν για το έγκλημα το οποίο συνετελέσθη.

Στο “κλίμα” όμως αυτό δεν συμμετείχαν μόνο τα ΜΜΕ και τα κόμματα της αριστεράς. Από κοντά και από δίπλα τους και τα κόμματα της “Δεξιάς”. Ο Πρόεδρος της ΝΔ “καυτηρίασε” το γεγονός μιλώντας για “κουκουλοφόρους” που κάνουν τα ίδια με όσους “χαιρετούν ναζιστικά”. Και ο ΛΑΟΣ όμως είχε μία “από τα ίδια” αντίδραση.

Στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, τόσο το ένα κόμμα όσο και το άλλο, προκειμένου να κερδίσουν πίσω κάποιους από τους ψηφοφόρους που χάνουν προς την Χ.Α., δεν διστάζουν να συμβαδίσουν με το αριστερό “μέτωπο” που θέλει όποιον δεν προσδιορίζεται από το κέντρο και αριστερά, να είναι σχεδόν εγκληματίας.

Τέτοιου είδους “σκοπιμότητες” ήταν ως έναν βαθμό που έφεραν αρχικά την κυριαρχία της αριστεράς. Και ίσως αυτή την εποχή που η αριστερά αυτοπεριθωριοποιείται, ίσως είναι ξανά αυτές οι σκοπιμότητες οι οποίες θα την ξαναβάλουν στο παιχνίδι. Επιβεβαιώνεται για μία φορά ακόμη το γνωστό στον πατριωτικό χώρο θυμικό που χρησιμοποιείται τόσα χρόνια: “Φαντάσου να το κάνανε αυτό εθνικιστές”, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που έκαναν αριστεριστές ή αναρχικοί, εννοώντας προφανώς ότι η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική.

Είναι σαφές λοιπόν ότι τέτοιου είδους “πανικοί” όπως αυτός που δημιουργήθηκε γύρω από την υποτιθέμενη – στην πραγματικότητα αστείου επιπέδου – επίθεση ενάντια στον Πέτρο Ευθυμίου, εξυπηρετούν μόνο την αριστερά.

ΠΗΓΗ: ''Elora.gr''
ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin