Saturday, April 21, 2012

«Τη σοβαρότερη κατάσταση από το 2001 περνούν τα Σκόπια»...

«Ανησυχία του Συμβουλίου για την ασφάλεια του κράτους»
Απρίλιος 21, 2012.
«Θεωρούμε ότι είναι απολύτως νόμιμο σε αυτήν την κατάσταση, να γίνει μια συνάντηση (αρχηγών) ή ένα φόρουμ από έμπειρα άτομα, με γνώσεις σε ζητήματα ασφάλειας υπό της σκέπης του κράτους», δήλωσε ο Στέβο Πενταρόφσκι, πρόεδρος του Συμβουλίου  σχετικά με θέματα ασφάλειας και για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν έχουμε την πρόθεση, να δραματοποιήσουμε την τρέχουσα κατάσταση, ούτε να δημιουργήσουμε πανικό ή φόβο στους πολίτες. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την  πραγματική εικόνα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, να βλέπουμε να επαναλαμβάνονται, δηλαδή, από την αρχή, αυτά τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους εμάς που ζούμε εδώ, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις», δήλωσε ο Πενταρόφσκι.

Το Συμβούλιο για θέματα ασφαλείας και την ένταξη στο ΝΑΤΟ, θεωρεί ότι η χώρα,  τους τελευταίους μήνες, ο κρατικός, δηλαδή,  μηχανισμός δεν προσφέρει καμία απάντηση στις συστηματικές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.

«Το Συμβούλιο εξέτασε, επίσης, την ανάγκη για τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φυσικά δεν ασχολείται  μόνο με το συγκεκριμένο γεγονός  και ούτε παρεμβαίνει στο έργο των ανακριτικών και διωκτικών αρχών, αφού δεν ανήκει στο συνταγματικό του  ρόλο και στα καθήκοντά  του, αλλά πρώτιστα αντιμετωπίζει  τις αρνητικές τάσεις στον τομέα της ασφάλειας  που αυτές είναι ορατές στη χώρα», δήλωσε ο Πενταρόφσκι.
--
--------------
 ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈРМ SITES):

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin