Wednesday, March 28, 2012

Σκοπιανός φορτηγατζής ανέφερε ότι ταλαιπωρήθηκε (βασανίστηκε) στην Ελλάδα (συνέχεια δημοσιευμάτων στα σκοπιανά ΜΜΕ) ....

Μετά από το πλήθος των κακοήθων και ανακριβών δημοσιευμάτων στα σκοπιανά ΜΜΕ για δήθεν ταλαιπωρία,κακομεταχείριση και βασανισμό Σκοπιανού φορτηγατζή στην Ελλάδα , θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ορισμένες πραγματικότητες και αλήθειες καθόσον ήμουν παρών από την αρχή και για αρκετά μεγάλο χρόνο στο συμβάν.

1. Ο Σκοπιανός οδηγός από το Καβάνταρτσι είχε χάσει τον δρόμο. Είχε ραντεβού με τους αντιπροσώπους εδώ στην Ελλάδα που συνεργάζεται στον κεντρικό κόμβο του Μακρυγιάλου με την εθνική οδό, και όχι σε αυτόν με την παλιά εθνική οδό, όπου βρισκόταν. Μου έδωσε το κινητό του για να μιλήσω με την εταιρία και να του δείξω τον σωστό δρόμο καθώς ήμουν παρκαρισμένος πίσω του. Πράγματι το έκανα και του εξηγούσα πόσο εύκολο ήταν δείχνοντάς του το σημείο του άλλου κόμβου που απέχει μόλις 150 μέτρα.
Εκείνη την στιγμή έφτασε  το περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Το σήμα με τα αρχικά ΜΚ ήταν εμφανές και αμέσως διαπίστωσαν ότι "το όχημα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας στην Ελλάδα." Τηλεφώνησαν στον Αξιωματικό Υπηρεσίας κ. Γιακουμή Κωνσταντίνο και με παρεκάλεσαν να περιμένω δέκα λεπτά μέχρι να έρθει από το Αιγίνιο.

Ζήτησαν ευγενικότατα και από εμένα αν έχω μαζί μου ταυτότητα και από τον οδηγό, με τον ίδιο τρόπο, το δίπλωμα του και την άδεια κυκλοφορίας . Καθ όλη την διάρκεια, μέχρις να έρθει ο αξιωματικός από το Αιγίνιο, ήρεμα και υπομονετικά του επαναλάμβαναν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα διακριτικά ΜΚ και ότι θα έπρεπε να περιμένουν τον αρμόδιο αξιωματικό,καθόσον δεν καταλάβαινε ελληνικά. Το ίδιο έγινε  στην εταιρία και στους Έλληνες συνεργάτες του που τηλεφωνούσαν στο κινητό του. Είναι βέβαια παράξενο ότι ήταν σε απόσταση 150 μέτρων άλλα δεν εμφανίστηκαν όσο ήμουν εκεί να βοηθήσουν τον οδηγό.

2. Ο αξιωματικός του τμήματος Αιγινίου (κ. Γιακουμής Κωνσταντίνος) έφτασε πράγματι σε δέκα λεπτά και αμέσως διαπίστωσε το ίδιο: "Το όχημα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις Κυκλοφορίας στην Ελλάδα". Δεν είχε το αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης : ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ...RECOGNIZED BY GREECE AS ΠΓΔΜ/FYROM. Φαινόταν ενημερωμένος στο πρόβλημα και από ότι άκουσα είχε υπηρετήσει στο Πολύκαστρο Κιλκίς οπότε είχε αντιμετωπίσει αρκετά τέτοια περιστατικά. Προσπάθησε να βρει λύση για να μπορέσει το όχημα να επανακυκλοφορίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά με νόμιμο τρόπο : απέτρεψαν δύο φορές τον οδηγό να σβήσει, παρουσία μας, το ΜΚ βανδαλιζόμενος σε σύμβολο της χώρας του και τηλεφωνικά εξηγούσαν τους αντιπρόσωπους της εταιρίας του, εδώ στην Ελλάδα, τι έπρεπε να γίνει. Όση ώρα έμεινα δεν εμφανίστηκαν ενώ ήταν στον διπλανό κόμβο (150μ).

3. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχα καμία σχέση με το φορτίο και την εταιρία με επέτρεψαν να συνεχίσω την διαδρομή μου κρατώντας τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο της μόνιμης κατοικίας μου.

ΣΥΝΕΠΏΣ :
4. Σε καμία περίπτωση τα όργανα του αστυνομικού τμήματος δεν κακομεταχειρίστηκαν ούτε πρόσβαλαν κανέναν.
5. Απέτρεψαν δύο φορές τον οδηγό να βανδαλιστεί σε σύμβολο της χώρας του (ΜΚ) , ξύνοντάς το με τα κλειδιά του, πράγμα που ήταν πρόθυμος να το κάνει , ίσως με τηλεφωνική προτροπή των εδώ συνεργατών της εταιρίας του.
6. Διέθεσαν το κινητό του επικεφαλής του περιπολικού για τηλεφωνικές επικοινωνίες ώστε να βρεθεί λύση επανακλυκλοφορίας κατά τα νόμιμα.
7. Είχαν άριστη γνώση του προβλήματος και αντανακλαστικά γρήγορης επίλυσης.
8. Σε καμία περίπτωση δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι με κρατάνε μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν έχω καμία σχέση με το φορτίο και το όχημα.
9. Το αυτοκόλλητο που ζητούσαν να μπει δίπλα στο ΜΚ ήταν το ελληνικό αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης: "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ...RECOGNIZED BY GREECE AS ΠΓΔΜ/FYROM" και όχι αυτοκόλλητο "FYROM" όπως γράφουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.
και
10. Το συμβάν έγινε στην περιοχή της Κατερίνης και όχι στην πόλη της Καθημερινής (на градот Катимерини), όπως αναγράφουν αρκετά σκοπιανά ΜΜΕ.

Οι Ελληνικές Αρχές και οι Έλληνες πολίτες είναι αρκετά πολιτισμένοι για να φερθούν όπως περιγράφουν το γεγονός τα σκοπιανά ΜΜΕ. Την δε Ενδιάμεση Συμφωνία, για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, την υπέγραψαν και οι ίδιοι .

Συνεπώς πρέπει να δέχονται την εφαρμογή της σε όλα της τα σημεία χωρίς να δημοσιεύουν ανθελληνικές ανακρίβειες όταν γίνεται εφαρμογή τους. 
-------
ΣΧΕΤΙΚΟ :

Σκοπιανός φορτηγατζής ανέφερε στα Σκόπια ότι ταλαιπωρήθηκε στην Ελλάδα

  •  Нема возење во Грција со налепница МК - така му кажала грчката полиција на маедонски камионџија кој со камион Сканија бил запрен вчера претпладне кај Катерини.....(24online)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin