Saturday, March 10, 2012

Προκαλεί την Ελλάδα ο Μπερίσα με δυο «Τσάμηδες» υφυπουργούς! ....

Με την τοποθέτησή τους στα Υπουργεία Παιδείας - Τουρισμού...Χαμηλούς τόνους κρατά το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. (proinoslogos gr)

  • • Στην Αλβανική Κυβέρνηση μετέχουν από προχθές δυο «Τσάμηδες», αφού ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Σαλί Μπερίσα τους έχρισε υφυπουργούς και μάλιστα στα νευραλγικά υπουργεία της Παιδείας (!) και της Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού.  

Πρόκειται για τους Άρνταν Τάνο, πρόεδρο του Συλλόγου «Τσαμουριά» και Αμπάς Χάντο στέλεχος του «Τσάμικου» κόμματος PDIU, που συνεχώς εκφράζουν ανθελληνικές απόψεις. Μάλιστα, ο Άρνταν Τάνο, λέγεται ότι θεωρεί τη Θεσπρωτία αλβανικό έδαφος και ότι οι Τσάμηδες υπέστησαν δεινά από το στρατηγό Ζέρβα!
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι με αυτή την επιλογή του Μπερίσα φαίνεται ξεκάθαρα η απόφαση του Αλβανού Πρωθυπουργού να δώσει βήμα σε ακραίους εθνικιστές της χώρας του, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το τι θέλει να πετύχει με αυτή την τακτική και ποια σχέση θέλει να σφυρηλατήσει με τις μειονότητες της Αλβανίας και κυρίως με την Ελληνική.

Χαμηλούς τόνους

Πάντως, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κρατάει χαμηλούς τόνους για το θέμα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά για τις παραπάνω τοποθετήσεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, περιορίστηκε να πει, ότι «παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εσωτερικές εξελίξεις στην Αλβανία και έχουμε πλήρη επίγνωση των πολιτικών ισορροπιών που αναπτύσσονται».
Ορθώς ο εκπρόσωπος σημείωσε, ότι το θέμα της σύνθεσης της αλβανικής κυβέρνησης είναι ζήτημα εσωτερικό, αλλά παρατήρησε ότι «αναμένουμε από την αλβανική κυβέρνηση να επιβεβαιώσει με απτό τρόπο την προσήλωσή της στη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Αλβανία, αλλά προϋπόθεσή για αυτό είναι η αμοιβαία βούληση και η έμπρακτη υλοποίηση δράσεων που θα αποδεικνύουν το σεβασμό μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύουν τη διμερή συνεργασία. Είναι γνωστό ότι το κόμμα PDIU έχει διατυπώσει θέσεις, οι οποίες υπονομεύουν την προοπτική ενίσχυσης και περαιτέρω βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων».

Προτεραιότητα…
Τέλος, ο Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, όπως καθορίζεται από τις υποχρεώσεις της Αλβανίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακόμη, υπενθύμισε ότι η αλβανική κυβέρνηση διακηρύσσει, ότι επιθυμεί την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο της ευρωπαϊκής της πορείας. «Η βούληση αυτή είναι αμοιβαία και η Ελλάδα έχει αποδείξει εμπράκτως, όλα αυτά τα χρόνια, τη στήριξή της προς την Αλβανία» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. 

 proinoslogos gr

--------------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Το θέμα της σύνθεσης της Αλβανικής Κυβέρνησης είναι ζήτημα εσωτερικό

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin