Monday, March 12, 2012

ΗΠΑ: Ο Γ. Νικητιάδης στον εορτασμό της Ομογένειας για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου ....

"Με σκληρή δουλειά, συνέπεια, αλλαγή νοοτροπιών και βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων, πρώτα από εμάς τους πολιτικούς, θα τα καταφέρουμε και η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας χθες σε πανηγυρική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για να γιορταστεί η 64η επέτειος από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος εκλέγεται στο νομό Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στις τελευταίες "ενθαρρυντικές εξελίξεις", σημειώνοντας ότι οι θυσίες του λαού μας δεν πρέπει να πάνε χαμένες, όπως υπογράμμισε, σημειώνοντας τα ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις "σπάνιες εμπειρίες" που μπορεί να βιώσει ένας επισκέπτης. Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι καμία ανταγωνίστρια χώρα δεν διαθέτει τη συνύπαρξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου με την ελληνική φυσική ομορφιά.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε από τη Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου νωρίτερα, ο κ. Νικητιάδης παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό της κοινότητας. Μεταξύ άλλων, απηύθυναν χαιρετισμούς ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, καθώς και στελέχη ομογενειακών φορέων.

Κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς αξιωματούχους ελληνοαμερικανικών οργανισμών, με τους οποίους συζήτησε και τρόπους για την προβολή της χώρας μας και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της στην Αμερική.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το σύνθημα της φετινής παρέλασης του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη για τη 25 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, θα είναι "Αλληλεγγύη στην Ελλάδα".
express gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin