Tuesday, March 13, 2012

Τέως σκοπιανός ΥΠΕΞ : Η πΓΔΜ θα πρέπει να αποσύρει τη δύναμη που έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν ....

 Αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ εξετάζουν οι Σκοπιανοί, καθώς η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να εντάξει στους κόλπους της τη γείτονα παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Στο πλαίσιο αυτό, ο τέως υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποσύρει τη δύναμη που... έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν. "Η στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν πρέπει να συρρικνωθεί σε ομάδα εκπαιδευτών για τους αφγανούς στρατιώτες" δήλωσε ο Μιλόσοσκι. Όπως επισήμανε ο τέως σκοπιανός ΥΠΕΞ, υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που συμμερίζονται την άποψή του. Σύμφωνα με αναλυτές της ΠΓΔΜ, "πιθανότατα η 'Μαεδονία' θα παραμείνει εκτός του ΝΑΤΟ και μετά τη σύνοδο του Μαίου, και για το λόγο οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, καθώς η Συμμαχία δεν 'σέβεται τη διεθνή νομιμότητα'".
-----------------
ΣΧΕΤΙΚΑ1:
ΣΧΕΤΙΚΑ2:

1 comment :

  1. «Η στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν πρέπει να συρρικνωθεί σε ομάδα εκπαιδευτών για τους Αφγανούς στρατιώτες» δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι, πρωην ΥΠΕΞ και βουλευτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων τώρα.

    «Πιθανότατα η ‘πΓΔΜ’ θα παραμείνει εκτός του ΝΑΤΟ και μετά τη σύνοδο του Μαΐου, και για το λόγο αυτο οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, καθώς η Συμμαχία δεν 'σέβεται τη διεθνή νομιμότητα'», δηλώνει παρακάτω κάποιος πολιτικολόγος Γιόβαν Ντόνεφ (Јован Донев)

    Τέλος παλιότερα ο πρόεδρος των Σκοπίων Γεόργι Ιβανόφ είχε δηλώσει : "Η πΓΔΜ, ως εταίρος και σύμμαχος του συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν, θα παραμείνει για όσο διάστημα χρειάζεται και θα ακολουθήσει την τάση για σταδιακή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον αφγανικό λαού, σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας".

    Συνεπώς η μείωση/ συρρίκνωση των σκοπιανων δυνάμεων θα γίνονταν έτσι και αλλιώς. Για ολική απόσυρση ως απάντηση στο ότι το ΝΑΤΟ δεν "σέβεται την απόφαση της Χάγης", προτείνει ο πολιτικολόγος Γιόβαν Ντόνεφ .

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin