Saturday, March 24, 2012

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Καναδά ....

Στο κτίριο του Κυβερνείου του Οντάριο υψώθηκε πανηγυρικά η ελληνική σημαία την Πέμπτη, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία της επαρχιακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του Οντάριο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Queen's Parc, στο κέντρο του Τορόντο, παρουσία εκκλησιαστικών και ομογενειακών αρχών.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος, παρέλαβε τη διακήρυξη της Επαρχιακής Βουλής του Οντάριο στην οποία τονίζεται η σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του '21 και ο ουσιώδης ρόλος της ελληνικής παροικίας στην ανάπτυξη του Τορόντο.

Τη διακήρυξη για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που επιδόθηκε στο Γενικό Προξενο της Ελλάδας από τον υπουργό Εργασίας Τσάρλς Σούσα, υπογράφει ο πρωθυπουργός του Οντάριο, Ντάλτον ΜακΚουίντι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διακήρυξη για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας αναγνώσθηκε επίσημα σε συνεδρίαση της Βουλής του Οντάριο παρουσία μελών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ ανοίχθηκε ειδικό βιβλίο συγχαρητηρίων για την ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης του 21.

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο, στο Τορόντο, θα συνεχισθούν με κατάθεση στεφάνου σήμερα και παρέλαση αύριο στη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin